Σταθερά σε θετικά εδάφη, χωρίς μεγάλες κινήσεις, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ακολουθεί την συντηρητική συναλλακτική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,99% στις 1.040,81 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 33 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδος για τέταρτη ημέρα

Μπορεί το ΧΑ να συντηρεί την ανοδική κίνηση από τα χθεσινά χαμηλά των 1.014 μονάδων, όμως δεν δείχνει ιδιαίτερες διαθέσεις να αλλάξει την πλάγια πορεία που ακολουθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Η κίνηση μεταξύ 1.000 – 1.045 μονάδων που ακολουθεί αυτό το διάστημα, δείχνει να είναι η βέλτιστη μάλιστα, σε ένα περιβάλλον που ακόμη έχει τις “νάρκες” της διεθνούς τραπεζικής κρίσης και της εγχώριας πολιτικής αβεβαιότητας.

«Ναρκοπέδιο» η προεκλογική περίοδος

Και η πορεία μέσα σε αυτό το “ναρκοπέδιο” φαίνεται ότι δεν θα τελειώσει εωσότου ορκιστεί η επόμενη κυβέρνηση, όταν συμβεί αυτό, καθώς αυτό θα σηματοδοτήσει και τη συνέχιση της δραστηριότητας από εκεί που την σταμάτησε ο Μάρτιος. Τα επίπεδα στα οποία θα είναι η αγορά εκείνη τη χρονική στιγμή όμως είναι το μεγάλο ζητούμενο, καθώς τα αρνητικά σενάρια είναι ακόμη ανοιχτά μέχρι νεοτέρας.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Σαράντης, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλεια, Motor Oil, Λάμδα, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Coca Cola, Autohellas, Μυτιληναίος και Πειραιώς οδηγούν την άνοδο, ενώ θετικά κινούνται και οι ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Εθνική, ΟΤΕ, Jumbo και Eurobank. Αρνητικά όμως κινούνται οι Quest, Aegean, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, με τον Ελλάκτωρ και τη ΓΕΚ Τέρνα να σημειώνουν ισχυρές απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών