H Activision Blizzard, δημιουργός της σειράς βιντεοπαιχνιδιών Call of Duty, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα μια ημέρα νωρίτερα για να κατευνάσει τις ανησυχίες σχετικά με τις δραστηριότητές της, αφού η Βρετανία μπλόκαρε την εξαγορά 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft.

Τα αποτελέσματα ξεπερνούν τις εκτιμήσεις της αγοράς ενώ οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονταν 10% χαμηλότερα, παρουσιάζοντας μικρή αντίδραση στην έκθεση κερδών.

Η Microsoft «παλεύει» για την εξαγορά της Activision με κάθε τρόπο

Μετά από ένα «αργό» 2022, οι εταιρείες gaming φαίνεται ότι ανακάμπτουν το 2023 εκμεταλλευόμενες το λανσάρισμα νέων τίτλων αλλά και την κυκλοφορία αναβαθμισμένων παιχνιδομηχανών από τους αντίστοιχους κατασκευαστές.

Η Activision ανακοίνωσε κρατήσεις τίτλων και υπηρεσιών ύψους 1,86 δισ. δολαρίων, έναντι κρατήσεων ύψους 1,79 δισ. δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές. Διψήφια αύξηση κατέγραψαν οι καθαρές κρατήσεις μέσω κινητού για την θυγατρική King, ενώ ισχυρές ήταν και οι προπωλήσεις για το «Diablo IV», ενα βιντεοπαιχνίδι που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Ιουνίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες (MAU) ήταν 368 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 740 εκατομμύρια δολάρια, ή 93 σεντς ανά μετοχή, από 395 εκατομμύρια δολάρια ή 50 σεντς ανά μετοχή, το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα.

Στήριξη στην εξαγορά από τη Microsoft

Για το θέμα της ημέρας, την απόφαση της βρετανικής ρυθμιστικής Αρχής CMA να μπλοκάρει τη συμφωνία εξαγοράς με την Microsoft, η Activision ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να υποστηρίξει πλήρως τις προσπάθειες της Microsoft να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία έχει προκαλέσει ένα απροσδόκητο πλήγμα στη μεγαλύτερη συμφωνία που έγινε ποτέ στο gaming λόγω ανησυχιών ότι θα παρεμπόδιζε τον ανταγωνισμό στο cloud gaming.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η συμφωνία μας με τη Microsoft ωφελεί τον ανταγωνισμό, τους καταναλωτές και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε αγορές σε όλο τον κόσμο, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Activision, Μπόμπι Κότικ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]