Την Τρίτη του Πάσχα, στις 4 Μαΐου θα εορταστεί φέτος η Πρωτομαγιά που «πέφτει» το Μεγάλο Σάββατο.
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 μετατίθεται για την Τρίτη 4 Μαΐου 2021.
Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.
Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες θα λάβουν μόνο προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που αργεί και εκτάκτως λειτουργήσει την 1η Μαΐου θα λάβουν επιπλέον της προσαύξησης 75% (επί του νομίμου ωρομισθίου τους) και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου μισθού για όσες ώρες απασχολήθηκαν.



![Λιανικό εμπόριο: Αρνητικά τα αποτελέσματα των θερινών εκπτώσεων – Τι δείχνει η έρευνα της ΕΣΕΕ [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/08/EV_140714_THERINES_EKPTOSEIS12-1024x683-1-1.jpg)















![Υποχρεωτική Ηλεκτρονική Τιμολόγηση [Μέρος 1ο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/08/etimologia.jpg)




















