Τους λόγους αισιοδοξίας των επενδυτών για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία, ανέλυσαν στελέχη του Private Banking του Ομίλου Alpha Bank σε ψηφιακή εκδήλωση με θέμα «Νέα Αφετηρία για την Ελληνική και την Παγκόσμια Οικονομία».

Μιλώντας σε αυτήν, ο κ. Π. Ρεμούνδος, Διευθυντής Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων της Alpha Bank, τόνισε πως ανακάμπτει δυναμικά η παγκόσμια οικονομία μετά την «τρικυμία» του κορωνοϊού.

«Μετά τη μεγαλύτερη μεταπολεμική ύφεση παγκοσμίως, οι οικονομίες ανακάμπτουν, αλλά με διαφορετικό ρυθμό. Ξεχωρίζουν για τη δυναμική τους οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Κίνας, ενώ έπονται η Ευρωζώνη μαζί με την Ελλάδα, η δυναμική των οποίων αναμένεται να ισχυροποιηθεί όσο θα βελτιώνεται η αντιμετώπιση της πανδημίας. Στο πεδίο των επενδύσεων, παραδοσιακά ξεχωρίζουν, σε αυτή φάση του κύκλου, οι κατηγορίες των μετοχών και τα εμπορευμάτων έναντι των ομολόγων», σημείωσε ο κ. Ρεμούνδος.

Οι λόγοι αισιοδοξίας

Όπως εξήγησε, υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι αισιοδοξίας για την οικονομική προοπτική:

– Η πρόοδος των εμβολιασμών παγκοσμίως που ήδη φέρνει απτά θετικά αποτελέσματα σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ

– Τα συνεχιζόμενα προγράμματα στήριξης των Κεντρικών Τραπεζών

– Τα συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης των κυβερνήσεων, με αιχμή του δόρατος τις πρωτοβουλίες των ΗΠΑ για πρόγραμμα στήριξης 1,9 τρισ. δολαρίων και πρόσθετο σχέδιο αύξησης δαπανών για υποδομές τα επόμενα 8 έτη στα 2,25 τρισ. δολάρια, αλλά και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 750 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε από τους ηγέτες της ΕΕ.

Επίσης ο κ. Ρεμούνδος υπογράμμισε ότι η τρέχουσα οικονομική συγκυρία τροφοδοτεί συχνές εναλλαγές επενδυτικών τοποθετήσεων, που σε αυτή τη χρονική στιγμή περιορίζει την ελκυστικότητα δυναμικών κλάδων της οικονομίας όπως η τεχνολογία και ευνοεί τους μετοχικούς κλάδους που έχουν κυκλικό χαρακτήρα, λόγω της προοπτικής ανοίγματος της οικονομίας, όπως ο χρηματοοικονομικός τομέας, η κατανάλωση, τα μέταλλα και η ενέργεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές