Η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι θα επιστρέψει για κρουαζιέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 7 Αυγούστου, περισσότερο από ένα χρόνο αφότου η πανδημία COVID-19 επέβαλε την καθήλωση των πλοίων της, ενώ συνολικά ο κλάδος παγκοσμίως υπέστη καθίζηση.

Η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαρτάται από την απόκτηση πιστοποιητικού ναυσιπλοΐας υπό όρους από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι αναμένεται έγκριση τις επόμενες ημέρες.

Η Norwegian Cruise είχε προγραμματίσει αρχικώς να ξεκινήσει και πάλι τις κρουαζιέρες στις ΗΠΑ, τον Ιούλιο, αλλά στη συνέχεια είπε ότι ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία των πλοίων της μετά την παραλαβή των πιστοποιητικών CDC θα μπορούσε να καθυστερήσει την επανεκκίνηση.

Η Rivals Carnival Corp και η Royal Caribbean Group δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδίαζαν επίσης να ξεκινήσουν τις κρουαζιέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τον Ιούλιο.

Οι ανακοινώσεις έγιναν αφότου το αμερικανικό γραφείο Υγείας ξεκίνησε ένα βασικό βήμα για την ενδεχόμενη επανέναρξη των δραστηριοτήτων της βιομηχανίας κρουαζιέρας των ΗΠΑ, εκδίδοντας νέες τεχνικές οδηγίες, όπως η έναρξη προσομοιωμένων ταξιδιών και η υποβολή αίτησης για πιστοποιητικό ναυσιπλοΐας υπό συνθήκες COVID-19.

Τα προσομοιωμένα ταξίδια επιτρέπουν στο πλήρωμα και το προσωπικό των λιμανιών να ασκούν νέες επιχειρησιακές διαδικασίες COVID-19 με εθελοντές, πριν ταξιδέψουν με επιβάτες.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας ταξιδεύουν στην Ευρώπη και τη Σιγκαπούρη τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ