Δεν χρειάζεται απαραίτητα, πτυχίο κολεγίου για πετύχε κανείς και να συμπεριληφθεί μία ημέρα στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους. Ο Bill Gates και ο Mark Zuckerberg για παράδειγμα συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών, που εγκατέλειψαν τις σπουδές τους κι έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι . Ωστόσο, αυτό είναι εξαίρεση στον κανόνα.

Στην πραγματικότητα, πολλοί από τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου πήγαν στα ίδια συγκεκριμένα κολέγια.

Το Forbes μελέτησε τα κολέγια στα οποία φοίτησαν οι δισεκατομμυριούχοι της λίστας του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία τους είναι απόφοιτοι έντεκα συγκεκριμένων ιδρυμάτων.

Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Αριθμός αποφοίτων δισεκατομμυριούχων: 11
Με έδρα στη Νέα Υόρκη, οι δύο πλουσιότεροι απόφοιτοι του πανεπιστημίου αυτού είναι ο Robert Kraft, ιδιοκτήτης των New England Patriots του NFL και ο Rocco Commisso, ιδρυτής της καλωδιακής εταιρείας Mediacom.

Πανεπιστήμιο του Πρίνστον

Αριθμός αποφοίτων δισεκατομμυριούχων: 11
Οι απόφοιτοι του κολλεγίου που εδρεύει στο Νιου Τζέρσεϋ περιλαμβάνουν τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos και την πρώην σύζυγό του MacKenzie Scott και τον πρώην CEO της Google Eric Schmidt.

Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϋ

Αριθμός αποφοίτων δισεκατομμυριούχων: 11
Βρίσκεται στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, και οι δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοί του περιλαμβάνουν τον CEO της DoorDash, Tony Xu και τον συνιδρυτή της Intel, Gordon Moore.

Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης

Αριθμός αποφοίτων δισεκατομμυριούχων: 14
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Koch Industries, Charles Koch και ο αδελφός του William Koch παρακολούθησαν και οι δύο αυτό το πανεπιστήμιο. Άλλοι απόφοιτοι δισεκατομμυριούχων περιλαμβάνουν τον Jim Simons, ο οποίος ίδρυσε το hedge fund Renaissance Technologies, και τον συνιδρυτή και CEO της Dropbox, Drew Houston.

Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας

Αριθμός αποφοίτων δισεκατομμυριούχων: 15
Ο δημιουργός του “Star Wars” George Lucas και ο διευθύνων σύμβουλος της Salesforce Marc Benioff συγκαταλέγονται μεταξύ των δισεκατομμυριούχων αποφοίτων που παρακολούθησαν το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.

Πανεπιστήμιο Cornell

Αριθμός αποφοίτων δισεκατομμυριούχων: 18
Οι απόφοιτοι δισεκατομμυριούχοι του κολεγίου αυτού περιλαμβάνουν τον πρώην επικεφαλής της Citigroup Sandy Weill και τον Robert F. Smith .

Η ΕΚΠΛΗΞΗ!: Πανεπιστήμιο της Βομβάης

Αριθμός αποφοίτων δισεκατομμυριούχων: 20
Με έδρα τη Βομβάη της Ινδίας, το Πανεπιστήμιο της Βομβάης είναι το μόνο μη αμερικανικό σχολείο σε αυτήν την κατάταξη. Οι αποφοίτοι του δισεκατομμυριούχου περιλαμβάνουν τον Uday Kotak, ο οποίος ίδρυσε και διευθύνει μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ινδίας στον ιδιωτικό τομέα.

Πανεπιστήμιο Yale

Αριθμός αποφοίτων δισεκατομμυριούχων: 21
Αρκετοί δισεκατομμυριούχοι κληρονόμοι φοίτησαν στο Yale. Επίσης, στη λίστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο Joe Tsai, συνιδρυτής της Alibaba και ιδιοκτήτης του Nlyn’s Brooklyn Nets, και ο Stephen Schwarzman, CEO της επενδυτικής εταιρείας Blackstone.

Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ

Αριθμός αποφοίτων δισεκατομμυριούχων: 28
Το Στάνφορντ έχει εκπαιδεύσει έναν αριθμό υπερ-επιτυχημένων επιχειρηματιών, συμπεριλαμβανομένης του Έρνι Γκαρσία, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Carvana, τον Andy Fang, συνιδρυτή του DoorDash, τον David Velez, ιδρυτή της Nubank.

Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια

Αριθμός αποφοίτων δισεκατομμυριούχων: 28
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk είναι και οι δύο απόφοιτοι της Σχολής Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, όπως και η φιλάνθρωπος και χήρα του αείμνηστου Steve Jobs, Laurene Powell Jobs.

Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

Αριθμός αποφοίτων δισεκατομμυριούχων: 29
Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους αποφοίτους από οποιοδήποτε άλλο σχολείο, σύμφωνα με την ανάλυση του Forbes. Οι δισεκατομμυριούχοι Bitcoin Cameron και Tyler Winklevoss, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, συγκαταλέγονται μεταξύ των ελίτ που αποφοίτησαν από το κορυφαίο αυτό πανεπιστήμιο

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή