Την προώθηση του κυβερνητικού σχεδιασμού σε 14 τομείς αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το μεσημέρι (13.00) το υπουργικό συμβούλιο που συνέρχεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συνεδρίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης και η Ημερήσια Διάταξη προβλέπει να συζητηθούν τα εξής:

1. Τέσσερα μέλη της κυβέρνησης θα εισηγηθούν την κωδικοποίηση της νομοθεσίας. Πρόκειται για τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

2. Το νομοσχέδιο για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και την επιτάχυνση των διαδικασιών στις στρατηγικές και τις ιδιωτικές επενδύσεις θα παρουσιάσουν ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής του, Νίκος Παπαθανάσης.

3. Το μείζον θέμα της στρατηγικής εξωστρέφειας, αλλά και τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΠΕΠ) θα παρουσιάσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και τον αρμόδιο υφυπουργό, Κώστα Φραγκογιάννη.

4. Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον Οργανισμό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

5. Ο εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου την εποχή της ψηφιοποίησης του κράτους θα παρουσιάσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Γιώργος Στύλιος.

6. Τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανακουφιστική φροντίδα και για την κύρωσης σύμβασης με τον Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κι ο αναπληρωτής του, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

7. Το νομοσχέδιο που αφορά στην ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα συγγενικά δικαιώματα θα παρουσιάσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

8. Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στον Κώδικα Οργανικών διατάξεων Ελέγκτικού Συνεδρίου και την ενσωμάτωση μιας ευρωπαϊκή οδηγίας στον τομέα της Δικαιοσύνης θα παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας.

9. Το νομοσχέδιο του υπουργείου του θα παρουσιάσει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

10. Το νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής θα παρουσιάσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

11. Το νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις θα παρουσιάσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

12. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα θα παρουσιάσει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα

13. Το ζήτημα της συγκρότησης και της λειτουργίας της Κυβερνητικής επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας θα εισηγηθεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, και

14. Την τροποποίηση της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας θα εισηγηθεί ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής του, Νίκος Παπαθανάσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα