Λήγει σήμερα Παρασκευή, 4 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» για τη χορήγηση της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ έως 4.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο ή ένα διάστημα λόγω της πανδημίας.

Eπισημαίνεται ότι την αποζημίωση αυτή θα την λάβουν μεταξύ άλλων οι επιχειρήσεις όπως τουρισμός, ξενοδοχεία, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, καταστήματα ΟΠΑΠ, παιδότοποι, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, κλπ,

Διαδικασία

Για να υποβληθεί αίτηση για την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού, θα πρέπει να εισέλθει ο ενδιαφερόμενος στην πλατφόρμα myBusinessSupport.

Εκεί, επιλέγει «Αυξημένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού».

Με την είσοδο στην εφαρμογή και την υποβολή της αίτησης, η επιχείρηση πιστοποιεί την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων και συναινεί στην επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων της ΑΑΔΕ καθώς και των υποβαλλόμενων στοιχείων.

Στη σχετική οθόνη:

1. Εμφανίζονται αυτόματα τα στοιχεία μητρώου της επιχείρησης όπως αυτά διατηρούνται στην Α.Α.Δ.Ε. στον Πίνακα με τίτλο Στοιχεία Μητρώου.

2. Η υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να υπογράψει «Ως εκπρόσωπος της επιχείρησης πιστοποιώ την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων και συναινώ στην επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων της ΑΑΔΕ καθώς και των υποβαλλόμενων στοιχείων, προκειμένου να διενεργηθεί ο αυτοματοποιημένος έλεγχος προϋποθέσεων για τη χορήγησης της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού» επιλέγοντας το τετραγωνίδιο.

3. Το πεδίο «Αριθμός εργαζομένων» την 01/04/2021

4. Το πεδίο «Δικαιούμενο ποσό»

5. Το πεδίο «Επιλογή πλαισίου ενίσχυσης»

Η πρώτη ερώτηση που καλείται να απαντήσει ο ενδιαφερόμενος είναι εάν η επιχείρηση συνιστά ενιαία επιχείρηση με άλλες επιχειρήσεις. Επιλογές: ΝΑΙ και ΟΧΙ. Αν επιλέξει NAI συμπληρώνει τα απαραίτητα στοιχεία.

Η επόμενη ερώτηση είναι εάν η ενιαία επιχείρηση έχει λάβει άλλες ενισχύσεις βάσει του τμήματος 3.1 του Προσωρινού Πλαισίου C (2020) (από οποιαδήποτε πηγή/πρόγραμμα).

Περιπτώσεις

Σε περίπτωση που έχει λάβει η επιχείρηση προηγούμενη ενίσχυση με βάση το προσωρινό πλαίσιο στήριξης (είτε από τους 4 πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής είτε από άλλο πρόγραμμα ενίσχυσης που δίνεται με βάση το προσωρινό πλαίσιο στήριξης) εμφανίζεται ένας έξτρα πίνακας με τα στοιχεία αυτών των ενισχύσεων. Η συμπλήρωση του ανωτέρω πίνακα γίνεται σε περίπτωση που η επιχείρηση σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης έχει λάβει ενίσχυση η οποία δεν εμφανίζεται στον έξτρα πίνακα.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση δραστηριοποιείται στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων, η επιχείρηση θα ερωτηθεί εάν «δεσμεύεται ότι δεν θα μετακυλήσει, εις ολόκληρον ή μερικώς στους πρωτογενείς παραγωγούς τη χορηγούμενη δυνάμει της παρούσας ενίσχυση»; Αν επιλέξει «ΝΑΙ» προχωρά στην επόμενη ερώτηση. Αν επιλέξει «ΌΧΙ» δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση για χορήγηση χορήγηση αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση δραστηριοποιείται σε περισσότερους του ενός τομείς στους οποίους ισχύουν διαφορετικά ανώτατα όρια ενίσχυσης, θα ερωτηθεί εάν «διασφαλίζει με κατάλληλα μέσα όπως ο λογιστικός διαχωρισμός, ότι για καθεμία από τις δραστηριότητες αυτές τηρείται το σχετικό ανώτατο όριο»; Αν επιλέξει «ΝΑΙ» προχωρά στην ερώτηση. Αν επιλέξει «ΌΧΙ» δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση για χορήγηση αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Επιλέγοντας υποβολή αίτησης εμφανίζεται το μήνυμα ότι έχει οριστικοποιηθεί η αίτηση και η καταβολή του ποσού θα πραγματοποιηθεί στον αριθμό IBAN που έχει δηλωθεί στο Τaxisnet.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax