Μεικτή εικόνα με ήπιες τάσεις παρουσιάζει η Wall Street με το ξεκίνημα της τελευταίας συνεδρίασης της για την εβδομάδα, με τον S&P 500 να ξεκινά με άνοδο «πιάνοντας» νέο ιστορικό υψηλό, πριν γυρίσει τελικά στο «κόκκινο».

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones αν και ξεκίνησε ανοδικά, γρήγορα άρχισε να χάνει έδαφος με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να βρίσκεται στις 34.447 μονάδες, μειωμένος κατά 0,06%. Ο S&P 500 κατάφερε να αγγίξει και νέο ιστορικό υψηλό, πριν αρχίσει να υποχωρεί με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να βρίσκεται στις 4.237 μονάδες μειωμένος κατά 0,03%. Αντιστοίχως και ο Nasdaq, αν και ξεκίνησε δυναμικά, γρήγορα “ξεφούσκωσε” και αυτή την ώρα παρουσιάζει οριακή άνοδο 0,06% στις 14.029 μονάδες.

Πάντως, σε γενικές γραμμές το κλίμα είναι σαφώς πιο επιφυλακτικό σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, όταν οι αγορές σημείωσαν κέρδη παρά την ανακοίνωση της έκθεσης για τον πληθωρισμό, που έδειξε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτών στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008. Οι επενδυτές φαίνεται πως έχουν αρχίσει να «χωνεύουν» τη συνεχή άνοδο των τιμών, για τις οποίες εξάλλου η Fed έχει διαμηνύσει πως δεν ανησυχεί θεωρώντας πως πρόκειται για παροδικό φαινόμενο που αποδίδεται στην εκτίναξη της οικονομίας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, αν και δεν εφησυχάζουν.

Αντιστοίχως, από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έφτασαν τις 376.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου, έναντι πρόβλεψης για 370.000. Πρόκειται για το χαμηλότερο νούμερο για το δείκτη από την έναρξη της πανδημίας.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον βοηθά και η αντίδραση της αγοράς ομολόγων, με τις αποδόσεις να υποχωρούν παρά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Σημειώνεται ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε στο 1,47% χθες και αυτή την ώρα βρίσκεται στο 1,46. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,21.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή τoυ μαύρου χρυσού ανεβαίνει μετά και την έκθεση της ΙΕΑ για τα αυξημένα επίπεδα παγκόσμιας ζήτησης με το αργό WTI να ανεβαίνει στα 70,07 δολάρια ανά βαρέλι και το brent να «πιάνει» τα 72,42 δολάρια. Στον αντίποδα πτωτικά κινείται η τιμή του χρυσού πέφτοντας κατά 0,70% στα 1.883 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street