Με το  ψηφιακό πιστοποιητικό ανά χείρας, το οποίο παρουσίασε με ιδιαίτερη χαρά στους δημοσιογράφους, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία της σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Δανία και Λουξεμβούργο. Συγκεκριμένα στην Αθήνα αναμένεται αύριο, οπότε και θα ανακοινώσει επισήμως την έγκριση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης.

Με την ευκαιρία της ευρωπαϊκής της περιοδείας, η κ. φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, και παρουσίασε το δικό της:

«Πριν από το Πάσχα, υποσχεθήκαμε στους Ευρωπαίους ότι θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να κερδίσουν κάποια κανονικότητα όταν προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Έτσι τη Δευτέρα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο υπέγραψαν τον κανονισμό για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ. Εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου και μετά, αλλά εάν θέλετε, ως κράτος μέλος, μπορείτε να εγγραφείτε νωρίς εθελοντικά» τόνισε και πρόσθεσε:

«Και αυτό έκανε το Βέλγιο. Το Βέλγιο επιτρέπει, από σήμερα τα ταξίδια με το Πιστοποιητικό και εκδίδει αυτά τα Πιστοποιητικά. Και εδώ είναι δικό μου. Έτσι, όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν βγει αρνητικοί ή έχουν αναρρώσει από την COVID-19, μπορούν να πάρουν ένα. Και έχουμε τώρα 15 κράτη μέλη που έχουν ήδη εγγραφεί. Και από την 1η Ιουλίου, και τα 27 κράτη μέλη πρέπει να εφαρμόσουν αυτά τα ψηφιακά πιστοποιητικά COVID της ΕΕ. Σκοπεύω τώρα να ξεκινήσω την περιοδεία μου σε 27 κράτη μέλη για το NextGenerationEU, και είμαι πολύ περίεργη να δοκιμάσω και να δω πώς θα λειτουργεί αυτό το πιστοποιητικό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]