Η Νάντια Σβαρόφσκι που «διοικεί» την εταιρεία πολυτελών κοσμημάτων της οικογένειάς της, τον περίφημο οίκο Swarovski, δήλωσε στο CNBC ότι «ο κλάδος πολυτελών ειδών, σε κάποιο βαθμό, αποδείχτηκε απίστευτα ανθεκτικός και νομίζω ότι όσες εταιρείες έχουν ψηφιακή εμπειρία και γνώση, έχουν αξιοποιήσει απολύτως αυτήν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους σε ψηφιακή κλίμακα».

Σύμφωνα με την Νάντια Σβαρόφσκι, ήταν «φανταστικό να βλέπεις πώς η βιομηχανία της μόδας έχει αγκαλιάσει αυτή την πρόκληση», τι στιγμή που επιχειρήσεις λιανικής σε πολλές χώρες έκλειναν προσωρινά λόγω των lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι που κράτησε το μεγαλύτερο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Η Ν.Σβαρόφσκι  εστίασε ιδιαίτερα στη χρήση των ψηφιακών επιδείξεων μόδας, αντί των φυσικών εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στο ότι οι σχεδιαστές μόδας έτσι «επικοινωνούν άμεσα» πιο εστιασμένα με τον καταναλωτή.

Για παράδειγμα, η φίρμα Alexander McQueen κάλεσε τους θαυμαστές της να εμπνευστούν διάφορες σχεδιαστικές δημιουργίες και να τις μοιραστούν στο Instagram, προσθέτοντας ως tag το brand, μαζί με το hashtag #McQueenCreators.

Ή η δανέζικη εταιρεία Ganni δημιούργησε επίσης ένα challenge καλώντας τους θαυμαστές της να δημιουργήσουν και να στείλουν εικόνες ή έργα τέχνης γύρω από το θέμα «Σπίτι είναι όπου βρίσκεται η καρδιά», με έπαθλο για το πρώτο έργο μια θέση σε έκθεση στην Κοπεγχάγη.

Μείωση των απορριμμάτων στη βιομηχανία μόδας

Η κα Σβαρόφσκι εκτίμησε ότι ο πιο άμεσος διάλογος με τους καταναλωτές θα βοηθούσε τους σχεδιαστές να προσαρμοστούν περισσότερο στις απαιτήσεις των πελατών και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την κρίση της πανδημίας μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των απορριμμάτων στη βιομηχανία μόδας.

Επεσήμανε ότι το ένα τέταρτο όλων των ενδυμάτων που παρήχθησαν πέρυσι παρέμεινε στα αζήτητα, ούτε καν τα άγγιξε πελάτης, πριν καταλήξουν σε χώρους ταφής απορριμμάτων. Δεδομένα από την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, έδειξαν ότι κατά μέσο όρο κάθε Αμερικανός παράγει περίπου 75 κιλά απορριμμάτων υφασμάτων ετησίως.

«Νομίζω ότι με αυτήν την άμεση επικοινωνία και επίσης με περαιτέρω διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού, αυτό σίγουρα θα μετριαστεί», κατέληξε η Νάντια Σβαρόφσκι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή