Πέρυσι, στις αρχές της χρονιάς, αρκετοί ήταν οι Ελληνες και ξένοι επενδυτές που συνωστίζονταν για μια… θέση στο real estate του κέντρου της Αθήνας. Είχαν προηγηθεί σημαντικά έργα ανακατασκευής εγκαταλελειμμένων ακινήτων και μετατροπής τους κυρίως σε ξενοδοχεία πολυτελείας.

Τον Μάρτιο ήρθε ο κορωνοϊός που «βύθισε» στην ύφεση τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία, επιφέροντας καίριο πλήγμα και στην αγορά ακινήτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετά από τα καινούργια projects να «παγώσουν», ενώ κάποιοι επενδυτές που πόνταραν σε γρήγορες αποδόσεις έφυγαν από την Ελλάδα.

Ομως, οι επενδυτές που πίστεψαν στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού και της χώρας γενικότερα δεν αποσύρθηκαν ποτέ από την ελληνική αγορά. Παρά τη δύσκολη συγκυρία, τα περισσότερα ξενοδοχειακά projects που είχαν ξεκινήσει στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα προχωρούν και πάλι κανονικά, όπως και οι μεγάλες επενδύσεις, κυρίως σε έργα τουριστικών υποδομών.

Κοινή συνισταμένη σε όλα τα projects είναι η ποιότητα των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς οι επενδυτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο πήχης θα ανέβει ψηλά. Οι εκτιμήσεις για εντυπωσιακή ανάκαμψη του τουρισμού από το 2022 και μέχρι το 2024, αλλά και για μετατροπή της Ελλάδας σε προορισμό 12μηνης διάρκειας, μετέτρεψαν τη χώρα σε πόλο έλξης κεφαλαίων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στα μεγάλα τουριστικά έργα εμπλέκονται πλέον κορυφαία funds από ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία μέσω των επενδύσεών τους δίνουν εμπράκτως «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα, που επιδιώκεται να καθιερωθεί ως city break προορισμός.

Πρωταγωνιστής η Αττική Ριβιέρα

Σε πρωταγωνιστή των μεγάλων επενδύσεων στις τουριστικές υποδομές και στο real estate αναδεικνύεται η Αττική Ριβιέρα, το παράκτιο μέτωπο, μήκους 70 χιλιομέτρων, που ξεκινάει από το Μικρολίμανο στον Πειραιά και καταλήγει λίγο μετά τον ναό του Ποσειδώνα.

Η αναβάθμιση του Αστέρα Βουλιαγμένης, που βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Four Seasons, υπήρξε ένα από τα πρώτα έργα που συνέβαλαν στη μεταμόρφωση της Ριβιέρας.

Σήμερα, η Αττική Ριβιέρα μετατρέπεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς στο ελληνικό «Μονακό». Αυτή τη στιγμή υλοποιούνται ήδη επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ που αφορούν την κατασκευή αναγκαίων υποδομών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας του ΟΛΠ, έργο προϋπολογισμού 103 εκατ. ευρώ, που θα επιτρέψει τη φιλοξενία μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, μετατρέποντας το λιμάνι του Πειραιά σε home port. Τη μαρίνα Αλίμου, της οποίας η αξιοποίηση προβλέπει την ανάπτυξη περίπου 18.000 τ.μ. σύγχρονων εγκαταστάσεων στη χερσαία ζώνη (έκτασης 210 στρεμμάτων), προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι εστίασης και αναψυχής, ξενοδοχειακών υπηρεσιών, γραφείων, αποθήκευσης και επισκευών σκαφών, καθώς και εμπορικές χρήσεις. Η Ακτωρ, που έχει αναλάβει το έργο, θα επενδύσει 50 εκατ. ευρώ σε διάστημα 4-5 χρόνων.

Στον κατάλογο των νέων projects εντάσσονται και τα έργα υποδομών στο Ελληνικό, που πρόκειται να ξεκινήσουν να δημοπρατούνται το επόμενο διάστημα, περιλαμβάνοντας τη δημιουργία δικτύων κοινής ωφέλειας, την ανασύσταση – διευθέτηση ρεμάτων, την ανάπλαση – αναβάθμιση της παραλίας του Αγίου Κοσμά, περίπου 1 χλμ., κ.ά.

Σημαντική συμβολή στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου έχει και η νέα μαρίνα Βουλιαγμένης, τμήμα του εμβληματικού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, που μπαίνει στη φάση της υλοποίησης και συνοδεύεται με επένδυση 48 εκατ. ευρώ.

Αφίξεις που αλλάζουν την πρωτεύουσα

Αρκετές είναι και οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες που πρόκειται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους έως το τέλος της χρονιάς και τους πρώτους μήνες του 2022 στην Αθήνα.

Το νέο Moxy: Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το ξενοδοχείο Moxy, που βρίσκεται στο Σαρόγλειο Μέγαρο, στην οδό Σταδίου 65, κοντά στην πλατεία Ομονοίας. Ανήκει στην κατηγορία των affordable branded ξενοδοχείων, ενώ το brand Moxy ανήκει στον όμιλο της Marriott. Η επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ υλοποιείται από κοινού από την Dimand, την Prodea Investments και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και προβλέπει τη δημιουργία ενός urban ξενοδοχείου 200 δωματίων. Το κτίριο ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στη Λέσχη Αξιωματικών. Η περίοδος μίσθωσης είναι 25 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για ακόμη 25 χρόνια.

NYX Athens (πρώην Esperia): Ως NYX Athens by Leonardo θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του, το 2022, το ιστορικό ξενοδοχείο Esperia επί της οδού Σταδίου. Το έργο έχει αναλάβει η ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Fattal και το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο θα έχει, μεταξύ άλλων, δύο νέες πισίνες και συστήματα σκίασης στο δώμα του κτιρίου, ενώ παράλληλα θα γίνουν σημαντικές εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Επιπλέον, στον 9ο όροφο θα χωροθετηθεί και το βασικό εστιατόριο του ξενοδοχείου με θέα προς την Ακρόπολη, ενώ στο δώμα θα δημιουργηθεί ένας επιπλέον μικρός χώρος εστίασης δίπλα από την πισίνα. Το ξενοδοχείο πέρασε στα χέρια της Fattal μετά τον σχετικό διαγωνισμό που έκανε ο ΕΦΚΑ έναντι μηνιαίου μισθώματος 95.830 ευρώ για 30+10 χρόνια. Το κόστος της ανακαίνισης αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Xenodocheio Milos: To φθινόπωρο του 2021 αναμένεται να λειτουργήσει στην καρδιά της Αθήνας το πεντάστερο boutique Xenodoxeio Milos βρίσκεται σε νεοκλασικό κτίριο πίσω από την Παλιά Βουλή και συγκεκριμένα στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5. Το κτίριο, που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, μισθώθηκε το 2017 με διάρκεια παραχώρησης τα 30 έτη, έχει συνολικό εμβαδόν 4.400 τ.μ., ενώ το κατάλυμα θα είναι δυναμικότητας 43 δωματίων. Τη διαχείριση του Xenodocheio Milos έχει αναλάβει η Epoque Collection, ενώ στο ισόγειο θα φιλοξενείται και το Estiatorio Milos.

Lighthouse Athens (πρώην La Mirage): Ανοίγει την 1η Ιουλίου πάνω στην πλατεία Ομονοίας το Lighthouse Hotel, το πρώην ιστορικό ξενοδοχείο La Mirage, ύστερα από ριζική ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια. Το ξενοδοχείο είναι μισθωμένο στην ισραηλινή εταιρεία Brown Hotels, έχει συνολική επιφάνεια 9.392 τ.μ. και δυναμικότητα 208 δωματίων. Οταν κτίστηκε, είχε θεωρηθεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή του Κέντρου. Ανακαινίστηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όμως στη συνέχεια οδηγήθηκε σε παρακμή, μέχρι να κλείσει τον Ιούλιο του 2008. Σημειώνεται ότι η Brown Hotels έχει ήδη ανοίξει δύο νέα ξενοδοχεία στην περιοχή της Ομόνοιας, το Brown Acropol και το DAVE Red Athens.

The Cohort Athens: Σύντομα αναμένονται και τα εγκαίνια του The Cohort Athens, ενός νέου ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων, στην οδό Λιοσίων 93. Το ξενοδοχείο των 100 δωματίων εντάσσεται στην κατηγορία των smart hotels, που επιχειρούν να συνδυάσουν ξενοδοχειακές υπηρεσίες – δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα, εστιατόρια και χώρους εργασίας – κάτω από μία σκέπη, με ιδιαίτερη έμφαση στις υποδομές υψηλής τεχνολογίας. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ανήκει σε επενδυτή προερχόμενο από τον Λίβανο.

82 Evripidou Hotel: Επίσης, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 82 Evripidou Hotel, το νέο boutique ξενοδοχείο της οδού Ευριπίδου, στο κέντρο της Αθήνας, από τις ισραηλινών συμφερόντων Ficus Investments και Brown Hotels. Ουσιαστικά πρόκεται για την ανακατασκευή δύο πενταώροφων εφαπτόμενων κτιρίων που ενώνονται μεταξύ τους με τη Στοά Μανουσάκη στον αριθμό 82 της Ευριπίδου, εντός οικοπέδου έκτασης 470 τ.μ. Το νέο ξενοδοχείο θα έχει συνολικά 63 δωμάτια.

Athens Capital Hotel: Στο κέντρο της Αθήνας ξεχωρίζει η λειτουργία του Athens Capital Hotel δίπλα στην πλατεία Συντάγματος. Η επένδυση έφτασε τα 22 εκατ. ευρώ, ενώ το μάνατζμεντ ανέλαβε η διεθνής αλυσίδα Αccor Group.

Επίσης σε 1,5 εκατ. ευρώ ανήλθε και η επένδυση της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Briq Properties. Αφορά ένα boutique hotel στο Κολωνάκι, με το μάνατζμεντ να αναλαμβάνει η διεθνής αλυσίδα The Modernist.

Αστέρια Γλυφάδας: Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα Αστέρια της Γλυφάδας μετά και την πρόσφατη έγκριση που έλαβε η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Η επένδυση της Grivalia προβλέπει τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 400 κλινών, ενώ σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη θα δημιουργηθούν 115 πολυτελή δωμάτια, 14 τουριστικές, 12 σουίτες, εκθεσιακός χώρος και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, δύο εστιατόρια, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους, κέντρο αναζωογόνησης. Η επένδυση υπολογίζεται σε 60 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2022, με τα εστιατόρια όμως να ανοίγουν ήδη από εφέτος.

Δεκάδες νέα πολυτελή ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα

Οι εκτιμήσεις για εντυπωσιακή ανάκαμψη του τουρισμού από το 2022 και μέχρι το 2024, αλλά και για μετατροπή της Ελλάδας σε προορισμό 12μηνης διάρκειας, έκαναν ολόκληρη τη χώρα πόλο έλξης κεφαλαίων δισεκατομμυρίων ευρώ η εφετινή χρονιά θα «υποδεχθεί» δεκάδες νέα πολυτελή ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.

Μεσσηνία: Επενδύσεις που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 250 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί η Temes στο εμβληματικό Costa Navarino, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο ένα από τα κορυφαία τουριστικά projects της Μεσογείου. Οι νέες επενδύσεις αφορούν δύο πολυτελή resorts. Συγκεκριμένα, στο Navarino Bay κατασκευάζεται ένα υπόσκαφο, υπερπολυτελές resort, που περιλαμβάνει 99 σουίτες και βίλες σε ένα παραθαλάσσιο μέτωπο δύο χιλιομέτρων. Αντίστοιχα, στο Navarino Waterfront δημιουργείται ένα σύγχρονο lifestyle resort, με παραθαλάσσια αγορά, το οποίο περιλαμβάνει 200 δωμάτια, σουίτες και μπάνγκαλοου. Παράλληλα, στο Navarino Hills αναπτύσσονται δύο νέα γήπεδα γκολφ 18 οπών, σε έκταση 1.500 στρεμμάτων.

Θεσσαλονίκη: Στη συμπρωτεύουσα, η Grivalia εκτιμά ότι τον Δεκέμβριο θα έχει ολοκληρώσει την αναβάθμιση του κτιρίου Ολυμπος – Νάουσα σε boutique hotel. Η κατασκευή, που θα κοστίσει 8 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Χαλκιδική: Ανοιξε ξανά τις πόρτες του υπό νέα ιδιοκτησία το εμβληματικό Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν τους ανανεωμένους χώρους του πεντάστερου ξενοδοχείου Meliton 5, ενώ σημαντικές βελτιωτικές εργασίες έγιναν και στη μαρίνα, με χωρητικότητα 315 θέσεων ελλιμενισμού και δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων σκαφών έως 60 μ.

Κέρκυρα: Ολοκληρώνονται τα προπαρασκευαστικά έργα στο Kassiopi Project, στην περιοχή του Ερημίτη στη Βόρεια Κέρκυρα. Το Kassiopi Project περιλαμβάνει τη δημιουργία υπερπολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 90 δωματίων και 76 σουιτών, καθώς και πολυτελείς βίλες. Πρόκειται για μια επένδυση της αμερικανικής NCH Capital, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Μύκονος: Το Kalesma είναι το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Μυκόνου που ξεκινά τη λειτουργία του εφέτος. Βρίσκεται στον Ορνό σε έκταση 18 στρεμμάτων και έχει δυναμικότητα 25 σουιτών και δύο βιλών. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο θα προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως προσωπικό σεφ και γυμναστή, villa butler, αλλά και αποκλειστικές πληροφορίες για τα «μυστικά του νησιού».

Στην Grivalia ανήκει το θέρετρο 378 κλινών στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, μια επένδυση 100 εκατ. ευρώ, της οποίας η άδεια δόμησης εκτιμάται ότι θα έχει εκδοθεί τις επόμενες εβδομάδες. Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023, όμως το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει έναν χρόνο αργότερα.

Σαντορίνη: Υστερα από ένα σύντομο άνοιγμα πέρυσι το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας, το ξενοδοχείο Santorini Sky είναι ουσιαστικά η νέα προσθήκη στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Αποτελείται μόνο από βίλες που έχουν σχεδιαστεί να… βλέπουν τη θάλασσα. Το ξενοδοχείο έχει κατασκευαστεί από τοπικά υλικά και με τρόπο τέτοιο ώστε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Πάρος: Εντός της εφετινής θερινής περιόδου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου ξενοδοχείου Cosme στη Νάουσα της Πάρου. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην παραλία των Αγίων Αναργύρων και διαθέτει 40 πολυτελείς σουίτες, κεντρική πισίνα με εστιατόριο, beach club στην παραλία του, κέντρο ευεξίας (SPA) και γυμναστήριο. Το ξενοδοχείο αναπτύσσει η εταιρεία Kanava Hotels & Resorts.

Κυλλήνη: Η σχεδιαζόμενη μεγάλη τουριστική επένδυση αξίας 240 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Κυλλήνης θα έχει τη χρηματοδότηση γερμανικού επενδυτικού fund. H επένδυση περιλαμβάνει ξενοδοχεία, τουριστικές κατοικίες, υποδομές, μεταξύ των οποίων και spa, καθώς και υπερσύγχρονη μαρίνα.

Χανιά: Στα Χανιά ξεχωρίζει το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο δυναμικότητας 405 κλινών, με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού 100 KW, στη θέση Μπεγλέρη στο Μαράθι Χανίων, που σχεδιάζει να υλοποιήσει η εταιρεία Α. Βασιλάκη ΑΕΒΕ. Η επένδυση έχει πάρει ήδη το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.
Επίσης, μέσα στην πόλη των Χανίων, η ισραηλινών συμφερόντων Belvedere ΜΕΠΕ μίσθωσε από το Πολυτεχνείο Κρήτης τρία ιστορικά κτίρια που βρίσκονται στο λόφο Καστέλι πάνω από το λιμάνι της Παλιάς Πόλης των Χανίων και θα μετατραπούν σε πολυτελές ξενοδοχείο, σε μια επένδυση που υπολογίζεται σε 18 εκατ. ευρώ.

Ενα από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρότζεκτ, το Costa Nopia, σε έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων στην περιοχή Νοπήγια στον κόλπο της Κισσάμου, προωθεί ο κυπριακός όμιλος Λεπτός (Leptos Group). Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία πολυτελούς σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος με 2 ξενοδοχεία, τουριστικές κατοικίες, μαρίνα, γήπεδο γκολφ, αλλά και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και εμπορίου. Η επένδυση ύψους 303 εκατ. ευρώ έχει ήδη ενταχθεί στο καθεστώς των fast track στρατηγικών επενδύσεων από τον Οκτώβριο του 2020.

Σε έκταση 140 στρεμμάτων στον κόλπο της Κισσάμου σχεδιάζεται η μεγαλύτερη επένδυση της IKOS Resorts, με στόχο την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου. Σημειώνεται ότι στην Ikos Resorts έχουν ισχυρή θέση τόσο η οικογένεια Ανδρεάδη όσο και μεγάλα επενδυτικά funds από το εξωτερικό.

Ηράκλειο: Δύο νέα πεντάστερα ξενοδοχεία μέσα στην πόλη του Ηρακλείου βρίσκονται στα σκαριά από την εταιρεία MS White Hospitality, η οποία έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου για να προχωρήσει. Και τα δύο νέα ξενοδοχεία αφορούν αλλαγή χρήσης υφιστάμενων κτιρίων. Το πρώτο βρίσκεται στην οδό Καλοκαιρινού 77-79, ενώ το δεύτερο στη συμβολή των οδών Αποκορώνου και 1770.

Λασίθι: Ενα από τα μεγαλύτερα τουριστικά projects στην Ελλάδα, που αποκαλείται το «Ελληνικό της Κρήτης», είναι το Elounda Hills, που αναμένεται να αποτελέσει τη ναυαρχίδα του τουρισμού της Μεγαλονήσου. Η επένδυση της ρωσικών συμφερόντων Mirum, ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ, που έχει υπαχθεί στο καθεστώς των fast track στρατηγικών επενδύσεων, πρόκειται να αναπτυχθεί σε μια έκταση 840 στρεμμάτων στην περιοχή της Ελούντας. Η Mirum σχεδιάζει να κατασκευάσει πεντάστερο ξενοδοχείο 200 κλινών αλλά και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων 340 παραθεριστικές κατοικίες και μαρίνα.

Παράλληλα, η Mirum έχει στα σκαριά και δεύτερη επένδυση στο Λασίθι. Σε παραθαλάσσια περιοχή στο Βαθύ, πρόκειται να δημιουργήσει το Park Residences. Η επένδυση αφορά την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος 200 κλινών, αλλά και βιλών.

Από τις 28 Απριλίου ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Numo Ierapetra Beach Resort στην Ιεράπετρα.Το πεντάστερο ξενοδοχείο της Troulis Royal Collection έχει 132 δωμάτια και σουίτες, καθώς και πληθώρα εγκαταστάσεων, όπως εστιατόρια, πισίνα, bars και fitness center.

Ρέθυμνο: Εφέτος ανοίγει τις πύλες του το νέο πεντάστερο Minos Ambassador. Βρίσκεται μέσα στο Ρέθυμνοκαι διαθέτει 50 δωμάτια-σουίτες, εστιατόρια, pool bar και spa. Μάλιστα, θα ενώνεται μέσω γέφυρας με το υφιστάμενο ξενοδοχείο Minos, που ανήκει στην ίδια εταιρεία Ν. & Χ. Βουρβαχάκης ΑΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Future of Retail 2024: Το world class Συνέδριο της ΕΣΕΕ για το Λιανικό Εμπόριο
Επιχειρήσεις |

Future of Retail 2024: Το world class Συνέδριο της ΕΣΕΕ για το Λιανικό Εμπόριο

H παγκοσμίου επιπέδου συνεδριακή «εμπειρία» που αναγνωρίζεται διεθνώς ως σημείο αναφοράς των εξελίξεων στο Λιανικό Εμπόριο διοργανώνεται από την ΕΣΕΕ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 5 και 6 Απριλίου

Optima Bank: Bonus στους εργαζόμενους που αποκτούν παιδί
Επιχειρήσεις |

Bonus στους εργαζόμενους που αποκτούν παιδί από την Optima Bank

Η κίνηση της Optima bank, αποτελεί μία αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι νέες οικογένειες και μία πρωτοβουλία ευθύνης απέναντι σε ένα κοινό μας πολυπαραγοντικό εθνικό κοινωνικό πρόβλημα