Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ είπε στους επενδυτές να προετοιμαστούν για νέες οδηγίες σχετικά με τη νομισματική σταθερότητα σε 10 ημέρες και επεσήμανε ότι ενδέχεται να ληφθούν νέα μέτρα το επόμενο έτος για τη στήριξη της οικονομίας της ζώνης του ευρώ μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος ομολόγων έκτακτης ανάγκης.

Μιλώντας στην Bloomberg Television λίγες μέρες αφότου η ΕΚΤ αύξησε τον στόχο του πληθωρισμού στο 2% και αναγνώρισε ότι μπορεί να ξεπεράσει τον στόχο, ο Λαγκάρντ είπε ότι η σύνοδος του Διοικητικού Συμβουλίου της 22ης Ιουλίου θα έχει τώρα «μερικές ενδιαφέρουσες παραλλαγές και αλλαγές».

«Θα είναι μια σημαντική συνάντηση. Δεδομένης της επιμονής που πρέπει να επιδείξουμε για να ανταποκριθούμε στη δέσμευσή μας, σίγουρα θα επανεξεταστεί η καθοδήγηση προς τα εμπρός» τόνισε

Η αναπάντεχη συμφωνία επανεξέτασης της στρατηγικής της ΕΚΤ που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα τροφοδοτεί εικασίες σχετικά με τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας καθώς η οικονομία της ευρωζώνης αρχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία. Η αναθεώρηση εισήγαγε επίσης θέματα σχετικά με την αλλαγή του κλίματος στην πολιτική, και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα αρχίσουν να λαμβάνουν υπόψη το κόστος της κατοικίας.

Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι αναμένει ότι το τρέχον σχέδιο αγοράς ομολόγων 1,85 τρισεκατομμυρίων ευρώ θα εκτελεστεί «τουλάχιστον» έως τον Μάρτιο του 2022. Αυτό θα μπορούσε στη συνέχεια να ακολουθηθεί από μια «μετάβαση σε μια νέα μορφή», είπε, χωρίς να αναλύσει.

«Πρέπει να είμαστε πολύ ευέλικτοι και να μην αρχίσουμε να δημιουργούμε την προσδοκία ότι η χαλάρωση από το πρόγραμμα θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, μήνες», δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή