Με εντατικούς ρυθμούς ανανεώνει τον στόλο της η Safe Bulkers. Η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία του Πόλυ Χατζηιωάννου ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνίες για την ναυπήγησης και αγορά τριών ιαπωνικών πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου 82.000 dwt, το κάθε ένα τύπου Kamsarmax.

Οι συμφωνημένες αγορές γίνονται σε ελκυστικές τιμές όπως αναφέρει η εταιρεία, με προγραμματισμένες ημερομηνίες παράδοσης εντός του τέταρτου τριμήνου του 2023 για το ένα πλοίο και εντός του πρώτου τριμήνου του 2024, για τα άλλα δύο πλοία. Και τα τρία πλοία είναι νεότευκτα και έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τις απαιτήσεις Φάσης 3 του Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης που σχετίζεται με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG-EEDI, Φάση 3) και επίσης συμμορφώνονται με τον τελευταίο κανονισμό εκπομπών NOx (NOx-Tier III). Η αγορά θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά αποθέματα της εταιρείας.

Ο Δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, Πρόεδρος της εταιρείας, σχολίασε: «Συνεχίζουμε τη στρατηγική ανανέωσης του στόλου μας, παραγγέλνοντας τρία επιπλέον πλοία και αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νέων ναυπηγούμενων πλοίων σε οκτώ. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ήδη αγοράσει δύο νεότερα μεταχειρισμένα πλοία. Οι παραγγελίες νεότευκτων και οι αγορές από δεύτερο χέρι εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την αντικατάσταση παλαιότερων ή κινεζικών πλοίων, έξι από τα οποία έχουν πωληθεί μέχρι τώρα».

Η Safe Bulkers ελέγχει έναn στόλο από 49 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου εκ των οποίων τα οκτώ είναι υπό ναυπήγηση ενώ τρία θα παραδοθούν τους επόμενους μήνες στους νέους ιδιοκτήτες τους καθώς έχουν πουληθεί.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Προέδρος της Royal Carribean Cruises: Η ελληνική κυβέρνηση στήριξε την παγκόσμια κρουαζιέρα
Ναυτιλία |

«Πλώρη» για ανάκαμψη βάζει η ελληνική κρουαζιέρα

Για φέτος το Silver Moon έχει προγραμματίσει 70 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια και πολλές βέβαια από αυτές σε ανεξερεύνητους νησιωτικούς προορισμούς για το κοινό της κρουαζιέρας όπως η Αμοργός, η Σύρος και η Πάτμος