Η BNP Paribas ανακοίνωσε την Παρασκευή μεγάλη άνοδο 26% στα καθαρά κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ στην τρίμηνη περίοδο που έληξε τον Ιούνιο. Να σημειωθεί ότι οι αναλυτές προέβλεπαν καθαρά έσοδα 2,24 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Refinitiv.

Η BNP Paribas σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτά, επισήμανε ότι επωφελήθηκε από την ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς οι οικονομίες χαλάρωσαν ορισμένα περιοριστικά που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού.

«Υπάρχει μια αύξηση στην οικονομική δραστηριότητα, αν κοιτάξετε τον όγκο των συναλλαγών με κάρτες, των εταιρικών συναλλαγών, των ψηφιακών συναλλαγών, είναι πραγματικά αυξημένες. Και αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι οι όγκοι αυξάνονται, οι πιστώσεις αυξάνονται, οι προμήθειες αυξάνονται και όλα αυτά βασικά τροφοδοτούν αυτήν την απόδοση», δήλωσε στο CNBC ο Λαρς Μασενίλ, επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της BNP Paribas.

Άλλα σημαντικά στοιχεία του τριμήνου για την γαλλική τράπεζα είναι :

– Τα έσοδα έφτασαν τα 11,8 δισεκατομμύρια ευρώ, στα ίδια επίπεδα με πριν από ένα χρόνο.
– Ο δείκτης CET 1 – μέτρο τραπεζικής φερεγγυότητας- διαμορφώθηκε στο 12,9% έναντι 12,8 το προηγούμενο τρίμηνο.
– Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 2,3% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή