Μετά τις ΗΠΑ που έβαλαν τη χώρα μας στην «κατηγορία 4» καλώντας να αποφεύγονται τα ταξίδια, τα προβλήματα για τον εγχώριο τουρισμό πληθαίνουν.

Πλέον και το Ισραήλ συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα -μαζί με άλλες 17 χώρες- στον κατάλογο των κρατών από τα οποία οι ταξιδιώτες πρέπει να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν.

Όλοι οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες που επιστρέφουν στο Ισραήλ θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα κατ’ ελάχιστο για επτά ημέρες εφόσον επιδείξουν τουλάχιστον δύο αρνητικά μοριακά τεστ. Το μέτρο περιλαμβάνει και όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει παλαιότερα από κορωνοϊό.

Μαζί με την Ελλάδα στην πορτοκαλί λίστα μπαίνουν Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Τσεχία, Αίγυπτος, Κούβα, Ρουάντα και Τυνησία. Ήδη ήταν στη λίστα Κύπρος, Τουρκία, Βρετανία, Γουατεμάλα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αρκετές αφρικανικές χώρες.

Χθες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) προειδοποίησαν τους πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, το Ιράν, στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ και σ’ άλλους προορισμούς λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων COVID-19 σε αυτά τα μέρη.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Ρίχνει 10 δισ. ευρώ ο τουρισμός στην οικονομία – Πότε εξετάζονται νέα μέτρα ελάφρυνσης, τι σημαίνει ανάκαμψη τύπου «V»
Οικονομία |

Ρίχνει 10 δισ. ευρώ ο τουρισμός στην οικονομία: Πότε εξετάζονται νέα μέτρα ελάφρυνσης - Τι σημαίνει ανάκαμψη τύπου «V»

Πηγή από το οικονομικό επιτελείο τόνιζε ότι ο σχεδιασμός για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν βασίζονταν στο μόνιμο δημοσιονομικό χώρο και όχι στα επιπλέον έσοδα από συγκυριακούς παράγοντες

ΕΛΣΤΑΤ – Μείωση κατά 87,5% στους επισκέπτες των μουσείων το 1ο πεντάμηνο του 2021
Τουρισμός |

Πόσο μειώθηκαν οι επισκέπτες των ελληνικών μουσείων

Μόνο 18 ημερολογιακές ημέρες λειτούργησαν τα μουσεία της χώρας τον Μάιο εφέτος, καθώς είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους από τις 14 Μαρτίου 2020 έως τις 16 Ιουνίου 2020 και σταδιακά από την 1η Νοεμβρίου 2020 έως τις 13 Μαΐου 2021, σε εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Accor – Σχεδιάζει τέσσερα νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Τουρισμός |

Tέσσερα νέα ξενοδοχεία και εκπαιδευτικό κέντρο σχεδιάζει η Accor στην Ελλάδα

Ο όμιλος εγκαινίασε χθες στο Σύνταγμα το έβδομο ξενοδοχείο της αλυσίδας στην Ελλάδα, το πέντε αστέρων Athens Capital Hotel - MGallery στην πλατεία Συντάγματος, που ανήκει στον όμιλο της Λάμψα

Πάνω από 270.000  ξένοι τουρίστες στο Νότιο Αιγαίο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου
Τουρισμός |

Φθινοπωρινή τουριστική «έκρηξη» στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Ποδαρικό με το δεξί έκανε ο Σεπτέμβριος στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κρίνοντας από τον αριθμό των διεθνών αφίξεων στα πέντε διεθνή Αεροδρόμια της Ρόδου, Κω, Καρπάθου, Σαντορίνης και Μυκόνου το πρώτο δεκαήμερο