Σε ποσοστό υψηλότερο από το προβλεπόμενο αυξήθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Ιούνιο παρά τις συνεχιζόμενες δυσχέρειες που παρατηρούνται στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Τα στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία τη Δευτέρα, έφεραν κάποια ανακούφιση αναφορικά με την ανάκαμψη της ΕΕ εν γένει, μετά τα στοιχεία της περασμένης Παρασκευής που έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε απροσδόκητα τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,3% τον μήνα Ιούνιο μετά από μια ελαφρώς αναθεωρημένη άνοδο 0,4% τον Μάιο. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 0,6% μετά από αύξηση 3,4 % τον προηγούμενο μήνα.

Η ισχυρή άνοδος των εξαγωγών διεύρυνε το εμπορικό πλεόνασμα στα 13,6 δισ. ευρώ από τα αναθεωρημένα 12,8 δισ. ευρώ τον Μάιο.

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020, ένα μήνα πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 στη Γερμανία, οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,1% και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 10%, υπογραμμίζοντας την ισχυρή εγχώρια ζήτηση και τις μαζικές κρατικές δαπάνες κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Σε ετήσια βάση, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 23,6% και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 27%, κυρίως λόγω της εμπορικής δραστηριότητας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, τους δύο σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας εκτός της ενιαίας αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εξαγωγές αγαθών «Made in Germany» στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 40% σε σχέση με τον Ιούνιο και οι εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 16%. Οι εξαγωγές στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 11,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.