Η Southwest Airlines μείωσε την πρόβλεψη εσόδων και κερδών της, αποδίδοντας την πτώση των κρατήσεων στην μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού.
Πρόκειται για την δεύτερη αεροπορική εταιρεία που σε λιγότερο από μία εβδομάδα προειδοποιεί ότι η μετάλλαξη του κορωνοϊού που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς θα έχει αρνητική επίδραση στα αποτελέσματά της. Προηγήθηκε η Frontier Airlines η οποία δήλωσε την προηγούμενη Πέμπτη ότι προβλέπει πλήγμα στις κρατήσεις λόγω της νέας μετάλλαξης και των ακυρώσεων στα ταξίδια που επιφέρει.
Η Southwest δήλωσε ότι αναμένει τα λειτουργικά έσοδα του Αυγούστου να μειωθούν κατά 15% έως 20% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019. Πρόκειται για χειρότερη αναθεώρηση της αρχικής πρόβλεψης που έκανε λόγο για πτώση 12% έως 17%.
«Η εταιρεία καταγράφει μια επιβράδυνση στις άμεσες κρατήσεις και αύξηση των ακυρώσεων για τα ταξίδια τον Αύγουστο του 2021, οι οποίες πιστεύεται ότι οφείλονται στην πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 που σχετίζονται με την μετάλλαξη Δέλτα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Southwest. Προβλέπει δε ότι τα έσοδα του Σεπτεμβρίου πιθανότατα θα μειωθούν κατά 15% έως 25% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.
Η Southwest ανακοίνωσε ότι ήταν κερδοφόρα τον Ιούλιο, αλλά ο αντίκτυπος της μετάλλαξης Δέλτα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο «θα δυσκολέψει» την επιστροφή στην κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο, χωρίς να υπολογιστεί η ομοσπονδιακή βοήθεια που παρείχε προσωρινή ανακούφιση στην κάλυψη του κόστους εργασίας.
Η Southwest έχει αυξήσει την χωρητικότητα στις πτήσεις της σε σύγκριση με αεροπορικές εταιρείες όπως η Delta και η United, και η ένωση πιλότων του αερομεταφορέα προκαλεί ανησυχίες καθώς επισημαίνει ότι η έλλειψη προσωπικού θα μπορούσε να βλάψει τη λειτουργία της εταιρείας το φθινόπωρο.
Η Southwest και άλλες αεροπορικές εταιρείες αγωνίζονται να εκπαιδεύσουν πιλότους για να αντιμετωπίσουν την αύξηση της ζήτησης αυτό το καλοκαίρι. Η έλλειψη προσωπικού συνέβαλε σε εκατοντάδες ακυρώσεις μετά την αύξηση της ζήτησης τους τελευταίους μήνες, ταχύτερα από ό, τι περίμεναν πολλά στελέχη των αεροπορικών εταιρειών. Οι αεροπορικές εταιρείες δέχθηκαν ομοσπονδιακή βοήθεια για τη μισθοδοσία του προσωπικού τους, ύψους 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Μάρτιο του 2020 για να ξεπεράσουν την κρίση, αλλά προέτρεψαν επίσης το προσωπικό να πάρει άδειες ή να συνταξιοδοτηθεί νωρίς για να μειώσει το κόστος στο βάθος της πανδημίας.
Latest News
Αμερικανικό δικαστήριο απορρίπτει αίτημα της TikTok - Η «κλεψύδρα» τελειώνει στις 19/1
Σύμφωνα με το νόμο το TikTok θα απαγορευτεί εκτός αν η κινεζική ByteDance το εκποιήσει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου
Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ εγκαταλείπουν τα φτωχά κράτη - Ακόμα και οι διασώσεις γίνονται... ακριβές
Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει μείνει πίσω πλέον από την Κίνα που εμφανίζεται ως ο πιο γενναιόδωρος δανειστής στον αναπτυσσόμενο κόσμο
Τέλος οι προσλήψεις στην Klarna, τον λόγο έχει η... τεχνητή νοημοσύνη
O CEO της Klarna θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει όλες τις δουλειές που κάνουν οι άνθρωποι στην εταιρεία
Baykar: Συμφωνίες εξαγωγής UAV με 34 χώρες για την τουρκική βιομηχανία
Το 2023, το 90% των εσόδων της Baykar προήλθε από τις ξένες αγορές - Οι εξαγωγές της εταιρείας έφρασαν τα 1,8 δισ. δολάρια
«Μαχαιριά« της Moody’s στον φιλόδοξο Μπαϊρού - Τι εκτιμά η DW
Η μείωση του δημόσιου χρέους αποτελεί «στόχο ζωής» για τον Μπαϊρού, αλλά και ο Moody's μάλλον δεν πιστεύει ότι θα την επιτύχει άμεσα
Βρετανία: H Ριβς μιλά για επανεκκίνηση των σχέσεων με την ΕΕ
Επαγγελματιες απο διάφορους τομείς στη Βρετανία ελπίζουν ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε καλύτερες συνθήκες το εμπόριο με την ΕΕ
Τραμπ: Εξετάζει την ιδιωτικοποίηση του αμερικανικού Ταχυδρομείου
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post
Βιομηχανική παραγωγή: Σταθερή στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο - Αύξηση 0,3% στην ΕΕ
Σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2024 η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε σταθερή στη ζώνη του ευρώ
Ιταλία: Πρέπει να αποτελέσει βασικό μέρος των σχεδίων της Stellantis
Η Ρώμη ελπίζει να διορθώσει τις τεταμένες σχέσεις της με την Stellantis
Μισθολογικό χάσμα: Η χώρα στην Ευρώπη όπου οι γυναίκες πληρώνονται καλύτερα
Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων αποτελεί μόνο ένα μέρος μιας ευρύτερης εικόνας ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας.