Η αγορά παρέλαβε στην αρχή της εβδομάδας τον Γενικό Δείκτη τιμών, με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, στις 893,47 μονάδες. Μια μέρα δηλαδή μετά την εγγραφή κλεισίματος στις 903,3 μονάδες και με συναλλαγές ως την Πέμπτη, αφού τον πέρασε από τις 887,15 την Δευτέρα ενδοσυνεδριακά, τον ανέβασε ως τις 900 την Τετάρτη. Αλλά το κλείσιμο χθες στις 893,98, έκανε σαφές ότι η Αθήνα κρατήθηκε έξω από το κλίμα που έχει δώσει στους βασικούς δείκτες της Wall Street και στον πανευρωπαϊκό EuroStoxx 600 διαδοχικά ρεκόρ υψηλών βίου.

Σήμερα συνεπώς θα οριστεί η εβδομαδιαία μεταβολή καθώς ως τώρα υπάρχει οριακή άνοδος κατά μισή μονάδα από την περασμένη Παρασκευή. Τα ανωτέρω αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την εκτίμηση ότι οι ισχυροί θεσμικοί που κυριαρχούν ακόμα πιο άνετα στις συναλλαγές αυτή την εποχή, θα φροντίσουν για τη δημιουργία εντυπώσεων που θα οδηγήσουν την αγορά στο τέλος του Αυγούστου.

Στα χρηματιστηριακά γραφεία που είναι τα περισσότερα με “προσωπικό ασφαλείας” η διάθεση για αναλύσεις ήταν περιορισμένη και δεν σχολίαζαν το ότι δεν υπήρξαν αλλαγές από την MSCI όσο το φαινόμενο ορισμένοι να ειδοποιούν για επερχόμενες αλλαγές χωρίς να έχουν μελετήσει τις προδιαγραφές που η εταιρία αναφέρει για τη δημιουργία των δεικτών της. Αλλά όλοι σχεδόν αναφέρθηκαν στα στοιχεία του Axianumbers. Καθώς σύμφωνα με αυτά, οι Αλλοδαποί Δικαιούχοι Μερίδων πραγματοποίησαν εισροές ύψους €46.3εκ. τον Ιούλιο, συμπληρώνοντας τρίτο συνεχόμενο μήνα εισροών, σε αντίθεση με τους Ημεδαπούς Δικαιούχους Μερίδων οι οποίοι πραγματοποίησαν εκροές ύψους €46.3εκ. Οι Αλλοδαποί Δικαιούχοι Μερίδων πραγματοποίησαν το 61.6% των συνολικών συναλλαγών (αγορές & πωλήσεις) τον Ιούλιο 2021, ενώ οι Ημεδαποί Δικαιούχοι Μερίδων, πραγματοποίησαν το 38.4% των συναλλαγών.

Αναφορικά με την δυνατότητα του ΓΔ να κινηθεί ψηλότερα αποδείχθηκε πως αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί χωρίς την αρωγή του τραπεζικού κλάδου άρα χωρίς κέρδη για τον ΔΤΡ. Ωστόσο ο εν λόγω δείκτης επί οκτώ συνεδριάσεις κινείται σε ένα στενό σχετικά εύρος τιμών που ορίζεται ανάμεσα στις 547 και τις 561,25 μονάδες. Αναφερόμαστε στο διάστημα από τις 3 Αυγούστου ως και χθες. Σε αυτό κάθε φορά που ο ΔΤΡ πλησίαζε τις 560 μονάδες ξεσπούσαν πιέσεις που τον οδηγούσαν χαμηλότερα αυτό συνέβη χθες προχθές και συνολικά τέσσερις φορές στις οκτώ αλλά την επόμενη ή την μεθεπόμενη από μια τέτοια πτωτική κίνηση εμφανιζόταν αντίδραση. Έτσι διασφαλιζόταν η στήριξη που υπάρχει όταν οι τιμές παραβιάζουν οριακά το επίπεδο των 547 μονάδων. Σήμερα ο ΔΤΡ θα ξεκινήσει από τις 553,2 με χαμηλό την Πέμπτη τις 551,12 και συνεπώς αν συνεχιστεί η παράδοση των τελευταίων συνεδριάσεων θα κινηθεί ανοδικά. Αν συνεχιστούν οι πιέσεις θα παίξει ρόλο η διατήρησή του πάνω από τις 547 γιατί αν παραβιαστεί πτωτικά το κάτω όριο της ζώνης πλάγια κίνησης θα εντατικοποιηθούν οι ρευστοποιήσεις.

Από την Merit Sec θεώρησαν άξιο αναφοράς τις πληροφορίες, ότι από την πλευρά της ΑΛΦΑ ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία (project Skyline) για την ανάδειξη επενδυτή, ο οποίος θα αποτελέσει τον στρατηγικό της εταίρο στη διαχείριση και εκμετάλλευση σημαντικού μέρους του χαρτοφυλακίου ακινήτων, που διαθέτει ο όμιλος. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα κληθούν να αποτιμήσουν και να καταθέσουν προσφορές για ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 700 ακινήτων, αξίας περίπου €500εκ. Η υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών αναμένεται ότι θα διενεργηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, ενώ η επιλογή από την Alpha Βank του προτιμητέου επενδυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους.

Από την PHOENIX VEGA MEZZ PLC ειδοποίησαν ότι άρχισε χθες η διαπραγμάτευση των 1.250.367.229 κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €0.05, στη γενική κατηγορία διαπραγμάτευσης της Εναλλακτικής Αγοράς, ΕΝ.Α. PLUS, του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι ΦΒΜΕΖΖ με ελληνική γραμματοσειρά και PVMEZZ με λατινική γραμματοσειρά. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας είναι €0.05 ανά μετοχή. Ενώ από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση των 133.920.002 νέων κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €0.04, που προέκυψαν από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους