Η υπηρεσία ταξί Ola που βασίζεται σε εφαρμογές θα μπορούσε σύντομα να ονομαστεί η ινδική Tesla καθώς η εταιρεία έχει δημιουργήσει έναν παγκόσμιο κόμβο παραγωγής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στο νότιο ινδικό κρατίδιο Ταμίλ Νάντου.

Μία από τις μεγαλύτερες νεοσύστατες εταιρείες της Ινδίας, η Ola σχεδιάζει να κατασκευάζει 10 εκατομμύρια ηλεκτρικά δίκυκλα ετησίως σε αυτό το εργοστάσιο.

Τα τελευταία χρόνια, η Tesla του Ιλον Μασκ έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος παίκτης στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, παράλληλα με την κινεζική NIO με έδρα τη Σαγκάη.

Τώρα, η Ola με έδρα το Bengaluru πρόκειται να συμμετάσχει στη κούρσα της ηλεκτρικής αυτοκίνησης με επένδυση 24 δισεκατομμυρίων ρουπίες (332 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η Nikkei Asia.

«(Το εργοστάσιο θα χρησιμεύσει ως) ο παγκόσμιος παραγωγικός κόμβος της εταιρείας για τη γκάμα ηλεκτρικών σκούτερ και δίκυκλων [για] στην Ινδία και τις διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας-Ειρηνικού, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, “, ανέφερε η Ola σε ανακοίνωση της.

Αν και ιδρύθηκε το 2010 ως διαδικτυακός τόπος συλλογικών υπηρεσιών ταξί, η Ola παρέχει σήμερα υπηρεσίες σε περισσότερες από 250 πόλεις σε όλο τον κόσμο μέσω μιας μεγάλης γκάμας οχημάτων που κυμαίνονται από ποδήλατα, αυτοκινητάκια, και ταξί.

Η εταιρεία, η οποία υποστηρίζεται από τον όμιλο SoftBank της Ιαπωνίας, έχει περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια οδηγούς-συνεργάτες και μαζί με την αμερικανική Uber, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τομέα των υπηρεσιών ταξί της Ινδίας.

Σύμφωνα με τον δείκτη Hurun Global Unicorns 2020, η Ola αποτιμήθηκε στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια και κατέλαβε την τέταρτη θέση μετά τις Paytm, Oyo και Byju’s.

Σύμφωνα με αναφορές, η Ola θα ολοκληρώσει το στάδιο φάσης του Future Factory έως το Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, ωστόσο, ολόκληρη η εγκατάσταση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2022.

Η εγκατάσταση, η οποία θα έχει παραγωγική ικανότητα 2 εκατομμυρίων μονάδων ετησίως, θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 202 στρεμμάτων στη νότια πολιτεία Ταμίλ Νάντου της Ινδίας. Θα έχει 10 γραμμές παραγωγής και θα παράγει ένα σκούτερ κάθε δύο δευτερόλεπτα σε πλήρη λειτουργία.

Σύμφωνα με την Ola, η προσπάθεια συνεισφέρει στο όραμα του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi για το «AtmaNirbhar Bharat» (αυτοδύναμη Ινδία), εκτός από την υποστήριξη των στόχων βιωσιμότητας της χώρας.

«Τα σχέδιά μας είναι μεγάλα, τολμηρά και παγκόσμια με στόχο να γίνουμε η κορυφαία εταιρεία βιώσιμης κινητικότητας στον κόσμο με γνώμονα την τεχνολογία. Είναι [όραμα] μετασχηματιστικό, αντί να είναι σταδιακό. Είναι παγκόσμιο, αντί μόνο για την Ινδία. Είναι τεράστιας κλίμακας, αντί να παίζει στο περιθώριο», σύμφωνα με την εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή