Ο κολοσσός της λιανικής αγοράς επίπλων, Ikea, κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να τροφοδοτήσει περίπου 1.000 σειρές προϊόντων καθώς η έλλειψη οδηγών οχημάτων μεταφοράς συνεχίζει να πλήττει τις επιχειρήσεις.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η έλλειψη προϊόντων, όπως για παράδειγμα στρώματα σε ορισμένα καταστήματα, οφείλεται στην Covid-19 αλλά και το Brexit.

Μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων – από τις εταιρείας προμήθειας εμβολίων γρίπης έως τις εταιρείες τροφίμων και ποτών – μαστίζεται επίσης από προβλήματα εφοδιασμού.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει προηγουμένως πει ότι «συνεργάζεται στενά με τη βιομηχανία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του κλάδου».

Η Ikea έχει δηλώσει ότι και τα 22 καταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία αντιμετωπίζουν προβλήματα εφοδιασμού με το 10% των αποθεμάτων της, ή περίπου 1.000 σειρές προϊόντων.

Η εξήγηση της Ιkea είναι η ακόλουθη: «Όπως πολλοί άλλοι λιανοπωλητές, αντιμετωπίζουμε συνεχείς προκλήσεις με τις αλυσίδες εφοδιασμού μας λόγω της Covid-19, αλλά και των ελλείψεων εργατικού δυναμικού, καθώς επηρεάζονται όλες οι μεταφορές, οι πρώτες ύλες και οι πηγές τροφοδοσίας. Επιπλέον, βλέπουμε μεγαλύτερη ζήτηση από τους πελάτες μας καθώς περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι».

«Ως αποτέλεσμα, αντιμετωπίζουμε χαμηλή διαθεσιμότητα σε ορισμένες σειρές προϊόντων μας, συμπεριλαμβανομένων των στρωμάτων.»

Η Ιkea ζητά συγγνώμη από τους πελάτες της και ελπίζει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί «τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

«Αυτό που βλέπουμε είναι μια τέλεια καταιγίδα προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διατάραξης των παγκόσμιων εμπορικών ροών και της έλλειψης οδηγών, που επιδεινώθηκαν από την πανδημία και το Brexit», τονίζει η Ikea.

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκε αναστάτωση στην παγκόσμια βιομηχανία διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων λόγω της πανδημίας, ενώ οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό λόγω του Brexit περιλαμβάνουν επαγγελματικούς κλάδους από οδηγούς φορτηγών έως εργαζόμενους στην παραγωγή κρέατος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή