Τη δέσμευσή του για την παράδοση της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης εντός του 2023 επανέλαβε, στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής. Από το περίπτερο του Υπουργείου ο υπουργός, κάνοντας δηλώσεις σημείωσε ότι παρά τις καθυστερήσεις που έχουν δημιουργήσει οι προσφυγές. «Ο προγραμματισμός ο δικός μας όμως δεν έχει αλλάξει καθόλου. Ο στόχος μας είναι  να παραδώσουμε το ΜΕΤΡΟ μέσα στο 2023» είπε χαρακτηριστικά.

Ως προτεραιότητα αυτής της περιόδου, έθεσε την έναρξη της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου. «Εμείς ζητάμε να αφήσουμε το διχασμό και τις διαφωνίες πίσω μας» τόνισε.

Ως προς την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στην Αγία Σοφία, αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, αποδεικνύοντας, όπως είπε ο Υπουργός ότι αυτή η διαδικασία  μπορεί να λειτουργήσει.

«Ας κάνουμε αυτές τις μέρες όλοι μία βόλτα και ας πάμε να δούμε τι γίνεται στο Σιντριβάνι, τι γίνεται στη Δημοκρατίας, τι γίνεται στην Αγία Σοφία στην πλατεία.

Πλατείες που ήτανε με λαμαρίνες, παραδίδονται σιγά – σιγά πίσω στην πόλη. Επομένως, οι δεσμεύσεις που έχουμε δεν έχουν αλλάξει. Παρά τη λυσσαλέα αντίδραση και τον πόλεμο που γίνεται και τις καθυστερήσεις που έχουμε με τις προσφυγές, εμείς βάζουμε το κεφάλι κάτω και προχωράμε το έργο κανονικά» είπε.

Η νέα γενιά μεγάλων έργων

Μιλώντας για την προετοιμασία της νέας γενιάς μεγάλων έργων, τόνισε ότι «αυτόν τον χρόνο δουλέψαμε συστηματικά να ωριμάσουμε όλα τα μεγάλα απαραίτητα έργα και είμαστε στην ευχάριστη θέση, σας το έχουμε πει αρκετές φορές. Έχουμε παρουσιάσει ένα έργο έργων υποδομών 13 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 3,5 δις έχουμε ήδη συμβασιοποιήσει».

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, τα 3,5 δις έργα έχουνε ήδη ξεκινήσει. «Έχουμε πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία πλέον στη διάθεσή μας είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με όλους τους Ευρωπαίους που μας βοηθάνε σε μια δύσκολη συγκυρία να βρούμε χρηματοδότηση για τα έργα αυτά».

Τα περισσότερα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη από το 2013

Όσον αφορά στον τομέα των μεταφορών, έκανε λόγο για διπλασιασμό των λεωφορείων που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη και μίλησε για τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ και την ενίσχυση του δικτύου μέσω leasing. Όπως τόνισε, από τα 231 οχήματα που έβγαιναν στους δρόμους το 2019, σήμερα κυκλοφορούν 440 λεωφορεία και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα αγγίξουν τον αριθμό των 530 λεωφορείων.

Πρωταγωνίστρια η Θεσσαλονίκη σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη

Αναφερόμενος στα έργα που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής, ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του σιδηροδρομικού έργου που αφορά στη νέα γραμμή Θεσσαλονίκη-Τοξότες-Ξάνθη, καθώς και τον προαστιακό στα δυτικά προάστια της πόλης.

«Νομίζω ότι πλέον και οι πιο δύσπιστοι, διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση  αυτή έχει βάλει πραγματικά τη Θεσσαλονίκη και τα έργα της Βορείου Ελλάδας στην πρώτη γραμμή» επισήμανε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές