Στους ανεμβολίαστους Αμερικανούς απέδωσε την επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ο Τζο Μπάιντεν, κατηγορώντας, μάλιστα, ορισμένους εκλεγμένους αξιωματούχους ότι προσπαθούν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Οι δηλώσεις αυτές του αμερικανού προέδρου έγιναν λίγο αφότου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενέκριναν τη διάθεση ενισχυτικών δόσεων της Pfizer και της BioNTech για περίπου 60 εκατομμύρια Αμερικανούς.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών πράττει το σωστό», είπε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι τα τρία τέταρτα των δικαιούχων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Από την άλλη, επέκρινε τους -περισσότερους από 70 εκατομμύρια- πολίτες που δεν έχουν αρχίσει ακόμη να εμβολιάζονται. «Και, επιδεινώνοντας την κατάσταση, εκλεγμένοι αξιωματούχοι υπονομεύουν ενεργά, με ψευδείς πληροφορίες, τον αγώνα κατά της Covid-19. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», σημείωσε.

Επισημαίνεται ότι οι αναλυτές χαμήλωσαν τις προσδοκίες για το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, μετά από μια σειρά απογοητευτικών οικονομικών δεδομένων.

Ενδεικτικά, τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν μόλις 235.000 θέσεις εργασίας, πολύ λιγότερες από τις προσδοκίες για 720.000 θέσεις εργασίας.

Τις προηγούμενες μέρες, η Fed προέβλεψε ότι το ΑΕΠ του 2021 θα αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό 5,9%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή