Επτά κρουαζιερόπλοια σχεδιάζει να τοποθετήσει στην ελληνική αγορά το 2002 η Norwegian Cruise Line σύμφωνα με όσα επισημαίνει σε συνέντευξη του στον ot.gr o κ. Kevin Bubolz, Διευθύνων Σύμβουλος, της Norwegian Cruise Line Europe.

Ο κ. Buboltz επισημαίνει ότι η φετινή περίοδος κρουαζιέρας ξεκίνησε ουσιαστικά από την Ελλάδα στις 25 Ιουλίου, με το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Jade να πλέει από τον Πειραιά με επταήμερα ταξίδια στα ελληνικά νησιά. Αυτό σηματοδότησε, τονίζει, την έναρξη της «Μεγάλης Επιστροφής» («Great Cruise Comeback»).

Πώς πήγε μέχρι τώρα η σεζόν; Τι πληρότητες είχαν τα ταξίδια; Ήταν τελικά κερδοφόρα;

Τα πρώτα μας δρομολόγια με το Norwegian Jade εξαντλήθηκαν εντός μερικών εβδομάδων, αποδεικνύοντας ότι οι επισκέπτες ανυπομονούσαν να ταξιδέψουν ξανά με κρουαζιέρα και να αναπληρώσουν το χαμένο χρόνο ταξιδίων.

Η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών, του πληρώματος και των προορισμών που επισκεπτόμαστε είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας. Στο πλαίσιο του ενισχυμένου προγράμματος υγιεινής και ασφάλειας Sail Safe, αυτή τη στιγμή πλέουμε με μειωμένο αριθμό επιβατών, προκειμένου να διευκολύνουμε την τήρηση των αποστάσεων και να προσφέρουμε στον επισκέπτη μας μια κανονική εμπειρία κρουαζιέρας με τα πλοία μας. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση παγκοσμίως, αλλά είμαστε ήδη βέβαιοι ότι θα λειτουργήσουμε με μειωμένο αριθμό επιβατών μέχρι το τέλος του 2021.

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19, καθώς η Εταιρεία δεν μπορεί να εκτιμήσει με βεβαιότητα τον οικονομικό αντίκτυπο στην επιχείρηση, στα βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα οικονομικά ή λειτουργικά αποτελέσματα, θα αναφέρει καθαρή ζημία για το τρίτο τρίμηνο που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και αναμένεται να αναφέρει καθαρή ζημία έως ότου η Εταιρεία μπορέσει να επαναλάβει τακτικά ταξίδια.

Ποιες εθνικότητες συμμετείχαν;

Ως διεθνής εταιρεία κρουαζιέρας, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι οι επισκέπτες μας προέρχονται από όλο τον κόσμο. Όσον αφορά στις πρώτες κρουαζιέρες που πραγματοποιήθηκαν, οι εθνικότητες των επισκεπτών ποίκιλαν ανάλογα με τους προορισμούς.

Στην Αμερική, οι επισκέπτες ήταν κυρίως από τις ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα στο Norwegian Encore από το Σιάτλ, Στις ευρωπαϊκές μας κρουαζιέρες, για παράδειγμα στο Norwegian Jade στην Ελλάδα και στα Norwegian Epic and Norwegian Getaway στη Μεσόγειο, περίπου οι μισοί επισκέπτες προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική και οι άλλοι μισοί από την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Μέση Ανατολή.

Πότε ολοκληρώνετε το πρόγραμμα για φέτος και ποιες οι πληρότητες για τις προγραμματισμένες μέχρι τέλους του έτους κρουαζιέρες;

Έχουμε ανακοινώσει την επιστροφή όλου του στόλου μας πριν από μερικές εβδομάδες. Η επανεκκίνηση των πλοίων πηγαίνει καλά, μερικές κρουαζιέρες έχουν ήδη εξαντληθεί και σχεδιάζουμε η χωρητικότητα των πλοίων να μην είναι μεγαλύτερη από 70% το 2021.

Η διαδικασία αναδιάταξης ολόκληρου του στόλου θα είναι κλιμακωτή και σχεδιάζουμε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 1ου τριμήνου του 2022. Τα επόμενα πλοία που θα επανατοποθετηθούν είναι:

α. Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway στις 26 Σεπτεμβρίου, πλέοντας στις Βερμούδες από τη Νέα Υόρκη

β. Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Bliss στις 24 Οκτωβρίου με δρομολόγια προς τη Μεξικανική Ριβιέρα από το Λος Άντζελες

γ. Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Escape στις 13 Νοεμβρίου, πλέοντας στην Καραϊβική από το Port Canaveral , Φλόριντα

δ. Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Pearl στις 23 Δεκεμβρίου προσφέροντας κρουαζιέρες στο κανάλι του Παναμά, στις Μπαχάμες και στην Καραϊβική από το Μαϊάμι

Ποιες οι εκτιμήσεις σας για την επόμενη χρονιά;

Οι τάσεις στις κρατήσεις και στις τιμολογήσεις για το 2022 εξακολουθούν να είναι πολύ θετικές λόγω της έντονα συρρικνωμένης ζήτησης. Η Εταιρεία βλέπει ισχυρή μελλοντική ζήτηση με τη συνολική αθροιστική θέση κράτησης για ολόκληρο το 2022, ουσιαστικά μπροστά από τα επίπεδα ρεκόρ του 2019 με υψηλότερες τιμολογήσεις, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του αντίκτυπου των μελλοντικών πιστώσεων κρουαζιέρας (Future Cruise Credits – “FCCs”).

Ποια τα σχέδια σας για την ελληνική κρουαζιέρα;

Βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για κρουαζιέρες φέτος στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην περιοχή έως και το 2023. Σχεδιάζουμε να τοποθετήσουμε 7 πλοία στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα τα Norwegian Dawn, Epic, Escape, Getaway, Gem, Jade και Star, προσφέροντας στους επισκέπτες μας ένα ευρύ φάσμα πλοίων και δρομολογίων για να επιλέξουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus