Το απόλυτο σύμβολο του πλούτου, το γιοτ, γνώρισε μία δραματική αύξηση της ζήτησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι εκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου λαχταρούσαν την ιδιωτικότητα στην πιο πολυτελή και αποκλειστική μορφή της.

Οι παραγγελίες πολλαπλασιάστηκαν και στον παγκόσμιο στόλο προστέθηκαν χιλιάδες σούπερ γιοτ, τα οποία όμως έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρωπολόγων του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, ένα μεγάλο γιοτ εκπέμπει πάνω από 7.000 τόνους διοξείδιο του άνθρακα ετησίως. Αν αυτός ο αριθμός πολλαπλασιαστεί με το 300, όσα και τα σούπερ γιοτ που υπάρχουν παγκοσμίως, τότε εκπέμπονται πάνω από 2 εκατομμύρια τόνοι του διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει

Ο Aaron Olivera εμπνεύστηκε το Earth 300. Ένα γιοτ που συνδυάζει την πολυτέλεια με την επιστήμη. Θα είναι οικολογικό και θα κινείται με πυρηνική ενέργεια. Θα ταξιδεύει σε όλες τις θάλασσες με επιστήμονες, ακτιβιστές και δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι θα εξετάζουν την κατάσταση των ωκεανών.

Το συνολικό κόστος για την κατασκευή του εκτιμάται κάπου μεταξύ 500 και 700 εκατομμυρίων δολαρίων και αναμένεται να είναι έτοιμο το 2025. Το πλοίο θα έχει μήκος σχεδόν 300 μέτρα, ύψος 60 μέτρα, 13 ορόφους και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 425 άτομα κάθε φορά.

Όσοι πλούσιοι θελήσουν να επιβιβαστούν σε αυτό θα πρέπει να πληρώσουν 3 εκατομμύρια δολάρια. Όμως, οι επιστήμονες και οι ακτιβιστές που θα βρίσκονται μαζί τους θα ταξιδεύουν δωρεάν.

Όραμα του Aaron Olivera είναι να ευαισθητοποιήσει τους «εκλεκτούς» για την κλιματική αλλαγή. Αξίζει να σημειωθεί πως θα λειτουργεί με αντιδραστήρα τετηγμένου άλατος, ο οποίος θεωρείται ασφαλής και 100% χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

View this post on Instagram

A post shared by CNN (@cnn)

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus