H επικεφαλής του συμβουλίου εργασίας της Volkswagen θέλει η αυτοκινητοβιομηχανία να προωθήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο κύριο εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ έως το 2024, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστική.

Σύμφωνα με την Braunschweiger Zeitung, η επικεφαλής του συμβουλίου εργασιών Ντανιέλα Καβάλο δήλωσε ότι η παγκόσμια έλλειψη τσιπ και η πανδημία της COVID-19 μείωσαν την παραγωγή στο εργοστάσιο φέτος και χρειάστηκε επομένως να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο προκειμένου να διασφαλιστεί ανταγωνιστικότητα της εταιρείας.

«Χρειαζόμαστε μια ταχύτερη πορεία προς την ηλεκτρική κινητικότητα», σημείωσε η Καβάλο, προσθέτοντας ότι αυτό θα συμβεί το 2024.

Στο πλαίσιο του έργου της, Trinity, η VW αναπτύσσει ένα κορυφαίο ηλεκτρικό sedan που θα κατασκευαστεί στο Βόλφσμπουργκ από το 2026.

Η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο Βόλφσμπουργκ πιο σύντομα από ό,τι αναμενόταν, θα ικανοποιήσει και το εργατικό δυναμικό καθώς καιτους φόβους που εκφράζουν για την τύχη των θέσεων εργασίας, καθώς ήδη απασχολούνται σε βάρδιες μειωμένου ωραρίου μέσω του προγράμματος «Kurzarbeit», όπως σχολίασε στην γερμανική εφημερίδα η Καβάλο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green