Οι προβλέψεις για άνοδο των τιμών του πετρελαίου Brent στα 200 δολάρια έως τον Δεκέμβριο του 2022, δηλαδή προαιρέσεις συμβολαίων που θα μπορούσαν να φέρουν κέρδη σε έναν αγοραστή από το ράλι των τιμών σε αυτό το επίπεδο, ενισχύονται σημαντικά. Καθώς τα συμβόλαια δεν λήγουν μέχρι τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς, θα μπορούσε να υπάρχει κέρδος από κάθε έξαρση στις τιμές φέτος το χειμώνα ή το επόμενο καλοκαίρι.

Σε μία αγορά όπου ένα απλό φορτίο αργού θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να καταλήξει να έχει αξία περίπου 160 εκατομμυρίων δολαρίων, το «ποντάρισμα» των 130.000 δολαρίων στο πετρέλαιο που έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών είναι μικροσκοπικό.

Ωστόσο, αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα ενός αυξανόμενου αριθμού επιλογών για τους traders που στοιχηματίζουν ότι μία ενεργειακή κρίση φέτος το χειμώνα μπορεί να φέρει τις τιμές ακόμη ψηλότερα.

Το αργό Brent, το ορόσημο της παγκόσμιας αγοράς, έφτασε στα 80 δολάρια αυτή την εβδομάδα, για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. Παρατηρητές της αγοράς βλέπουν ότι η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα και αναμένουν ότι η μετάβαση από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο λόγω των υψηλών τιμών ισχύος θα μπορούσε να επιδεινώσει αυτό το έλλειμμα. Η Bank of America αυτή την εβδομάδα υπογράμμισε σε ενημέρωσή της ότι το αργό θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι, κάποια στιγμή εντός του χειμώνα, ειδικά εάν αυτός αποδειχθεί εξαιρετικά ψυχρός.

Δεν είναι μόνο οι προβλέψεις των 200 δολαρίων που διαπραγματεύονται τις τελευταίες ημέρες. Οι συμμετοχές σε προβλέψεις Brent στα 100 δολάρια έως το τέλος του επόμενου έτους αυξήθηκαν κατά 20.000 συμβόλαια αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης