Αυτόματο μηχανισμό παρέμβασης ώστε να επιδοτούνται τα νοικοκυριά όταν αυξάνονται οι τιμές στην ενέργεια σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση στο ειδικό φόρο κατανάλωσης των καυσίμων.

Σε πρώτη φάση θα ανακοινωθούν τα άμεσα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει και δεύτερη παρέμβαση σε ότι αφορά το φυσικό αέριο. Η παρέμβαση θα έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά και θα καλύπτει ομάδες που βάλλονται περισσότερο. Η κυβέρνηση επιθυμεί να βοηθήσει περισσότερο τη μεσαία τάξη. Η συζήτηση για το επίδομα θέρμανσης είναι σε εξέλιξη. Αλλά θα είναι για περισσότερους» σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης, αποφεύγοντας να αναλύσει περισσότερο, τα κριτήρια και ποιους θα αφορά.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται υψηλότερη επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος 

Εξήγησε, μιλώντας στο Open, ότι σε δεύτερη φάση, «θα χρειαστεί μόνιμος μηχανισμός ώστε να υπάρχει αυτόματη παρέμβαση όταν θα υπάρχουν αυξήσεις στην ενέργεια. Θα είναι ήδη ενεργό το σύστημα κι αυτομάτως θα υπάρχει παρέμβαση. Θα ανακοινωθεί σε επόμενη φάση».

«Δεν θα μπει κόφτης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης»

Ξεκαθάρισε δε, ότι «δεν θα μπει κόφτης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Δεν υπάρχει περιθώριο για βίαιες μειώσεις του ΦΠΑ στην αγορά» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Και συνέχισε «Στα επόμενα χρόνια θα έχουμε πολύ μεγάλες αυξομειώσεις στα καύσιμα».

Ερωτώμενος για τον κοινωνικό μέρισμα απάντησε ότι όλα θα εξαρττηθούν από το ποσοστόσ το οποίο θα κλείσι ιη ανάπτυξη, χωρίς να δεσμευτεί για οτιδήποτε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια