Όσοι έχουν όνειρο ζωής να αποκτήσουν ένα σούπερ -γιοτ μπορεί να μπορούν να κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Τα «οικιστικά γιοτ», όπως ονομάζονται είναι ουσιαστικά πολυκατοικίες στη θάλασσα.

Κι όπως γράφει το CNBC, οι ενδιαφερόμενοι αγοράζουν διαμερίσματα σε τεράστια σκάφη, αντί να κατέχουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους μικρότερα σκάφη.

Μόλις πωληθούν τα περισσότερα διαμερίσματα, το γιοτ λειτουργεί σαν μια πολυτελής γραμμή κρουαζιέρας και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με προσωπικό στο πλοίο και πρόσβαση σε εστιατόρια, σπα, κάβες κρασιών και γυμναστήρια.

Ένα τέτοιο γιοτ είναι και το Somnio, με το όνομά του να προέρχεται από τα λατινικά και να σημαίνει «όνειρο». Είναι ένα σούπερ-γιοτ μήκους μήκος 728 ποδιών που κατασκευάζεται από το νορβηγικό ναυπηγία Vard. Μόλις ολοκληρωθεί το 2024 θα είναι το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο.

Το Somnio διαθέτει 39 διαμερίσματα και οι τιμές ξεκινούν από 9,5 εκατομμύρια ευρώ (11 εκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ο Erik Bredhe, συνιδρυτής και καπετάνιος του Somnio. Οι τιμές εξαρτώνται από το μέγεθος και την τοποθεσία του διαμερίσματος.

Το προσωπικό του σκάφους θα αναλαμβάνει τη συντήρηση, τις επισκευές, τις προμήθειες καυσίμων και τροφίμων, καθώς και τις εκδρομές στην ξηρά, σύμφωνα με το Somnio.

Οι αγοραστές θα πρέπει παράλληλα να πληρώνουν μια ετήσια χρέωση, η οποία καλύπτει τα έξοδα που σχετίζονται με τη συντήρηση, τα καύσιμα, τα τρόφιμα και τις προσωπικές υπηρεσίες.

Ένα άλλο οικιστικό γιοτ με το όνομα The World , κυκλοφόρησε το 2002. Το World έχει 165 ιδιωτικά διαμερίσματα, μερικά από τα οποία προς το παρόν πωλούνται.

Διαθέτει στούντιο καθώς και διαμερίσματα ενός έως τριών υπνοδωματίων με τιμές που κυμαίνονται από 2 εκατομμύρια έως 15 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι στιγμής το The World έχει ταξιδέψει σε μέρη όπως η Γροιλανδία, τα βρετανικά νησιά και η «Λευκή Ήπειρος» — η Ανταρκτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή