Με μικρά κέρδη έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, με τον Dow Jones να κατακτά ενδοσυνεδριακά νέα ιστορικά υψηλά, αλλά να τα χάνει εξαιτίας της επιφυλακτικότητας που έδειξαν οι αγοραστές επίπεδα που δεν έχουν κατακτηθεί στο παρελθόν.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,04% στις 35.756 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,18% στις 4.574 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,06% στις 15.235 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή του Facebook αν και άρχισε τις συναλλαγές με σημαντική άνοδο, τελικά έκλεισε με απώλειες 3,4%, αν και τα κέρδη που ανακοίνωσε ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς. Βέβαια οι επιδόσεις του δεν ήταν αναμενόμενες στο μέτωπο των εσόδων και των ενεργών χρηστών.

Από την άλλη, τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα οδήγησαν και την United Parcel στο +7% και την General Electric στο +5%, ενώ η Tesla, μετά το χθεσινό +12%, σήμερα κέρδισε 5%, με τους αγοραστές να την προτιμούν για τις προοπτικές που διαγράφει ο κλάδος των ηλεκτρικών οχημάτων.

Από τις 119 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει κέρδη μέχρι σήμερα, το 83% ξεπέρασαν τις προσδοκίες, σύμφωνα με τη Refinitiv. Οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν αύξηση στα κέρδη τους κατά περίπου 35% το τρίτο τρίμηνο.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ σημείωσαν σημαντική άνοδο τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Συγκεκριμένα, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller κατέγραψε άλμα 19,7% τον Αύγουστο, μετά από άνοδο 20% τον Ιούλιο, η οποία ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων το 2.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street