Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, στην 3η/26.10.2021 συνεδρίασή της, αναφορικά με τα περιστατικά βίας που εκδηλώθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος, με την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ιδιαίτερα αυτά της 12ης Οκτωβρίου 2021, όταν άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε φοιτητές του Ο.Π.Α. και άσκησαν σωματική και λεκτική βία σε βάρος τους, προκαλώντας μάλιστα και εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου:

–    Καταδικάζει ομόφωνα, απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την σωματική και λεκτική βία που ασκήθηκε εις βάρος των φοιτητών του πανεπιστημίου. Τέτοιες βίαιες και παραβατικές ενέργειες στρέφονται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος.

–    Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους φοιτητές εις βάρος των οποίων ασκήθηκε σωματική και λεκτική βία.

–    Τονίζει ότι τέτοια περιστατικά βίας ακυρώνουν την δημοκρατική λειτουργία του πανεπιστημίου και καλλιεργούν κλίμα φόβου και ανασφάλειας στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της προσωπικότητας, η ασφάλεια όλων των μελών της κοινότητας καθώς και η προστασία της περιουσίας του Ιδρύματος είναι συστατικά στοιχεία του Πανεπιστημίου.

–    Καλεί τις αρμόδιες αρχές, τις οποίες οι Πρυτανικές Αρχές ενημέρωσαν άμεσα, να ενεργήσουν για τον εντοπισμό των υπευθύνων και την αποτροπή της επανάληψης παρόμοιων περιστατικών.

–    Υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του Ιδρύματος να προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε είδους παράνομης συμπεριφοράς που πλήττει την ακαδημαϊκή ελευθερία και την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας