Συνήθως τα παιχνίδια του Ίλον Μασκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν θετικό αντίκτυπο στην τιμή της μετοχής της Tesla. Ωστόσο, η διαμάχη του με τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς μέσω Twitter, αλλά και η απόφασή του να πουλήσει την περασμένη εβδομάδα μετοχές της εταιρείας αξίας περίπου 7 δισ. δολ. ασκούν σημαντικές πιέσεις στο «χαρτί» της Tesla.

Η πτώση στην τιμή της μετοχής της εταιρείας τη Δευτέρα, είχε ως αποτέλεσμα και τη βουτιά στην κεφαλαιοποίηση της Tesla, κάτω από το 1 τρισ. δολάρια

Το Σαββατοκύριακο, ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ είπε ότι θα μπορούσε να πουλήσει περισσότερες μετοχές, κάτι που πολλοί θεώρησαν ως μια άχρωμη απάντηση σε ένα tweet του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ είχε αναρτήσει στο Twitter: «Πρέπει να απαιτήσουμε από τους εξαιρετικά πλούσιους να πληρώσουν το μερίδιο τους»

Ο Μασκ απάντησε: «Συνεχίζω να ξεχνάω ότι είσαι ακόμα ζωντανός». Συνέχισε γράφοντας, «Θέλεις να πουλήσω περισσότερες μετοχές, Μπέρνι; Απλά πες τη λέξη…»

Ο Μασκ πούλησε περίπου 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές την περασμένη εβδομάδα , οδηγώντας την τιμή της μετοχής χαμηλότερα. Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν περισσότερο από 15% τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις.

Η αποτίμηση της εταιρείας έφτασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά στις 25 Οκτωβρίου. Η μετοχή έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 1.229,91 δολαρίων στις 4 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή