Τη δυναμική επέκταση του στην Ευρώπη και σε διάφορους κλάδους συνεχίζει το αμερικανικό fund Elliott Investment Management γνωστοποιώντας σήμερα πως κατάφερε να «χτίσει» ένα μετοχικό μερίδιο της τάξεως του 3% στην κορυφαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Ευρώπης, την Royal Ahold Delhaize NV, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα μέσω της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η επενδυτική εταιρεία υποστήριξε πως η επένδυση αυτή, που υπολογίζεται γύρω στο ένα δισ. δολάρια, «αντανακλά τη βεβαιότητα της στην ποιότητα και τις προοπτικές» του ολλανδικού ομίλου. Επίσης δήλωσε πως σκοπεύει να υποστηρίξει με κάθε τρόπο την πρόθεση του όμιλου -όπως ανακοινώθηκε προ ημέρων- να διαχωρίσει τις δραστηριότητες της ιντερνετικής Bol.com και να δρομολογήσει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, μέσα στο 2022.

Η Bol.com είναι η μεγαλύτερη εταιρεία e-commerce στην Ολλανδία και το Βέλγιο, έχοντας ξεπεράσει και την Amazon στις συγκεκριμένες αγορές και η δημόσια εγγραφή της θα χρηματοδοτήσει την επέκταση της που έχει σαν στόχο τον διπλασιασμό του τζίρου της μέχρι το 2025.

Αντιστοίχως, συνολικά η Ahold βρίσκεται σε συνεχή πορεία ανάκαμψης μετά τους τριγμούς της πανδημίας και μόλις πριν λίγες ημέρες αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για τα κέρδη της χρονιάς, για δεύτερη φορά φέτος.

«Καλωσορίζουμε τον εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους μετόχους μας και εκτιμούμε τη συνεισφορά τους» περιορίστηκε να σχολιάσει εκπρόσωπος της Ahold, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Bloomberg.

Σημειωτέον πως η Elliott, ιδιοκτησίας του μεγιστάνα Πολ Σίνγκερ, είναι γνωστή για τις επιθετικές επενδυτικές της κινήσεις και τη σύγκρουση της, πολλές φορές, με τις διοικήσεις των εταιρειών στις οποίες έχει επενδύσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προσπάθεια της να εκδιώξει τον επικεφαλής της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline. Οπότε η θετική διάθεση με την οποία ξεκίνησε την είσοδο της στον ολλανδικό όμιλο ικανοποίησε την αγορά, με την μετοχή της Ahold να σημειώνει νωρίτερα άνοδο άνω του 4% στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Γενικότερα, πάντως, η Elliott φαίνεται πως έχει… βγει για ψώνια τον τελευταίο καιρό, έχοντας δει τα έσοδα της να αυξάνονται σημαντικά από την ανάκαμψη των οικονομιών και των χρηματιστηρίων. Μόλις πριν λίγες ημέρες αποκάλυψε πως έχει «χτίσει» ένα μετοχικό μερίδιο στη γερμανική εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου Hella GmbH, αλλά πως έχει εισέλθει επίσης στη μετοχική σύνθεση της Healthcare Trust of America.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]