Προβληματισμός, τόσο για την διαχείριση της πανδημίας, όσο και της οικονομίας επικρατεί στην κοινωνία, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση της Alco.

Οι πολίτες ζητούν αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ενώ ποσοστό 54% δηλώνουν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση, όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας.

Ούτε με τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δηλώνουν ευχαριστημένοι με το 66% να δηλώνει ότι δεν τους προσφέρουν σημαντική βοήθεια.

Σε ότι αφορά το πολιτικό σκηνικό και αυτή η δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει την αλλαγή ισορροπιών με την ενίσχυση της δυναμικής του ΚΙΝΑΛ. Ειδικότερα, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται κάτω από τις 10 μονάδες, ενώ άνοδο παρουσιάζει το ΚΙΝΑΛ.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», θετικά απαντά το 35% και αρνητικά το 54%.


Αδύναμα τα μέτρα για την ακρίβεια

Για το αν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αύξηση των τιμών έχουν βοηθήσει, το 38% απαντά «καθόλου», το 28% «λίγο» ενώ το 16% λέει ότι τον βοήθησε «αρκετά» και μόλις το 4% «πολύ».

Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και η άνοδος του ΚΙΝΑΛ

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν πτώση στα ποσοστά τους, ενώ κάτω από τις δέκα μονάδες είναι η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα. Πρόκειται μάλιστα για τη μικρότερη που έχει καταγραφεί από τις εκλογές του 2019.

Από τη φθορά των δυο κομμάτων φαίνεται πως επωφελείται το ΚΙΝΑΛ που βλέπει τα ποσοστά του να αυξάνονται. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%.

Τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 5,6% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3.1%.

Σε ερώτηση αν «πιστεύετε ότι είναι καλύτερα για τη χώρα να γίνουν πρόωρες εκλογές ή να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία» το 57% απαντά ότι προτιμά η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ 28% ζητά πρόωρες εκλογές.

Μεγάλο προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα σε μια σειρά από ερωτήματα.

Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 37% των προτιμήσεων στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 25% και το κανένας το 32%.

Στην ερώτηση για τον ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για την διαχείριση της πανδημάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36% έναντι μόλις 19% του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται του Α. Τσίπρα με 37% έναντι 22%.

«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ

Την ίδια στιγμή, αρνητικοί εμφανίζονται οι πολίτες για την είσοδο ανεμβολίαστων σε εκκλησίες και σουπερμάρκετ. Για τις εκκλησίες το 67% απαντά ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους ενώ στο σούπερ μάρκετ το ποσοστό φτάνει το 62%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής