Στην «εξαιρετικά δραματική κατάσταση» που έχει δημιουργηθεί στη Γερμανία, με αφορμή την κάθετη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αναφέρθηκε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας με στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Η Καγκελάριος υποστήριξε πως το τωρινό κύμα είναι χειρότερο από οτιδήποτε έχει βιώσει μέχρι τώρα η χώρα, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας να δοκιμάζονται σκληρά και να δυσκολεύονται εξαιρετικά να ανταπεξέλθουν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε όλη τη χώρα υπάρχουν πλέον ελεύθερες μόλις  2.705 κλίνες ΜΕΘ, ήτοι λιγότερες από το μισό σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των εμβολιασμών, με το ποσοστό να παραμένει «παγωμένο» κάτω από το 70% του πληθυσμού, η κυρία Μέρκελ επεσήμανε πως πολλοί πολίτες δεν δείχνουν να κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μάλιστα, αν και περισσότερος κόσμος θα πρέπει να εμβολιαστεί άμεσα, πλέον δεν φαίνεται πως αυτό είναι αρκετό και απαιτούνται επιπλέον μέτρα.

Για το λόγο αυτό κάλεσε τους επικεφαλής των 16 κρατιδίων της χώρας, που διαμορφώνουν σε τοπικό επίπεδο τις δικές τους στρατηγικές  για την πανδημία, να δρομολογήσουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα ήδη από αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης διασποράς στη χώρα έχει φτάσει σε νέα υψηλά τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Σαξονία, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τρεις φορές πάνω από τον μέσο όρο. Δεν είναι τυχαίο πως σε δηλώσεις του, το πρωί, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν προειδοποίησε ανοιχτά προς μέχρι το τέλος του χειμώνα, σχεδόν όλος ο πληθυσμός της χώρας, είτε θα έχει εμβολιαστεί είτε θα έχει νοσήσει είτε θα έχει πεθάνει!

Τα στοιχεία αυτά φέρνουν, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, πιο κοντά την υιοθέτηση ενός ακόμη lockdown, αλλά και την πιθανότητα να καταστεί ο εμβολιασμός υποχρεωτικός, όπως στη γειτονική Αυστρία. Αν και το τελευταίο δεδομένων των αντιδράσεων που θα προκαλέσει, είναι αμφίβολο αν μπορεί να δρομολογηθεί από την τωρινή, μεταβατική κυβέρνηση Μέρκελ, με το βάρος μιας τέτοιας απόφασης να εναπόκειται στη νέα κυβέρνηση-συνασπισμού υπό τον Όλαφ Σολτς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα