Στο κόκκινο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, μετά από μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις, καθώς παραμένει έντονη η ανησυχία για την παραλλαγή Όμικρον.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 σημείωσε πτώση 1,15% και έκλεισε στις 465,44 μονάδες, με τον κλάδο της Τεχνολογίας να καταγράφει τις σημαντικότερες απώλειες, ενώ με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η πλειοψηφία των κλάδων και των ευρωπαϊκών αγορών

Στο κόκκινο και οι δείκτες σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ο FTSE100 μειώθηκε  κατά 0,55% στις 7.129,21 μονάδες, ο DAX κατά 1,35% στις 15.263,11 μονάδες και ο CAC40 κατά 1,25% στις 6.795,75 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται μεταξύ κερδών και ζημιών αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτέςαναζητούν ενδείξεις για τη σοβαρότητα της νέας παραλλαγής, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα, αλλά εξαπλώθηκε γρήγορα σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γερμανία.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια και με τους επενδυτές να παρακολουθούν την παγκόσμια εξάπλωση της νέας παραλλαγής Όμικρον προσπαθώντας να αξιολογήσουν πώς θα επηρεάσει την οικονομική ανάκαμψη.

Παρά sell off της Τετάρτης και το μουδιασμένο άνοιγμα της Πέμπτης, η Wall Street γύρισε σε θετικό έδαφος με τους βασικούς δείκτες της να καταγράφουν αξιοσημείωτα κέρδη.

Στις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας, άνοδο που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και διαμορφώθηκε σε 5,4% σημείωσαν στη βιομηχανία οι τιμές παραγωγού στην ευρωζώνη και 5% στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. H αύξηση σε ετήσια βάση (Οκτώβριος 2020-Οκτώβριος 2021) διαμορφώθηκε σε 21,9 % στις χώρες του ευρώ και 21,7% στις χώρες της ΕΕ.

Μικρή υποχώρηση στο 7,3% κατέγραψε ο δείκτης ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο σε σχέση με 7,4% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Στην κορυφή του Stoxx 600, η μετοχή της Vifor Pharma σημείωσαν άνοδο 21% μετά από δημοσιεύματα ότι ο αυστραλιανός γίγαντας βιοτεχνολογίας CSL βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του ελβετικού ομίλου έναντι τιμήματος 10 δισ. δολαριών.

Στο κάτω μέρος του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, η βρετανική εταιρεία διανομής τροφίμων στο διαδίκτυο Deliveroo σημείωσε πτώση πάνω από 9,5% μετά την είδηση ​​ότι δύο στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Will Shu, πούλησαν μετοχές αξίας εκατομμυρίων λιρών για να διευθετήσουν φορολογικές υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές