Την παράταση κατά ένα μήνα, της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης για ένταξη στην 3η πρόσκληση του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020, η οποία λήγει στις 14-12-2021, ζητά το ΓΕΩΤΕΕ με επιστολή του προς το ΥπΑΑΤ.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στο αίτημά του το Επιμελητήριο και σύμφωνα με τις επισημάνσεις των γεωτεχνικών που παρέχουν την αναγκαία σχετική επιστημονική και τεχνική υποστήριξη στους ενδιαφερόμενους νέους αγρότες, παρουσιάστηκαν προβλήματα κατά την έκδοση των πιστοποιητικών του ΜΑΕΕ, αφού «το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ρίξει το βάρος τους στην έκδοση των πιστοποιητικών των Νέων Αγροτών της προηγούμενης πρόσκλησης που έπρεπε να κατατεθούν προς ολοκλήρωση. Για το λόγο αυτό ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθούν οι σημερινοί ενδιαφερόμενοι νωρίτερα, με αποτέλεσμα να έχει υπάρχει πλέον μεγάλος φόρτος εργασίας στις εν λόγω υπηρεσίες και να παρουσιάζονται σημαντικές καθυστερήσεις».

Ακόμη – όπως επισημαίνει το ΓΕΩΤΕΕ – το σχετικό Πληροφοριακό σύστημα (ΠΣΚΕ) καθυστέρησε να δώσει τη δυνατότητα οριστικοποίησης των αιτήσεων, με αποτέλεσμα το χρονικό περιθώριο που δόθηκε στην πραγματικότητα να μην είναι ούτε καν ένας μήνας.

Με βάση τα παραπάνω, «θεωρούμε επιβεβλημένη την παράταση της προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων, κατά τουλάχιστον ένα μήνα, προκειμένου να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο η πληρότητα, όσο και η αρτιότητά των ηλεκτρονικών φακέλων και να εξοικονομηθεί χρόνος από την αξιολόγηση», τονίζει το Επιμελητήριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO