Μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο κινητό που θα ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τις αποδείξεις λιανικής πώλησης στήνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Στην καφετέρια, στο εστιατόριο, στο μπαρ ή σε όποια άλλη εμπορική συναλλαγή, κάθε φορολογούμενος θα μπορεί από το smartphone να σκανάρει το QR code της απόδειξης που εκδόθηκε και να διαπιστώνει σε πραγματικό χρόνο εάν η απόδειξη είναι γνήσια ή «μαϊμού».

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής θα είναι δυνατή η αυτόματη αποστολή ερωτήματος στη σχετική βάση δεδομένων των ταμειακών μηχανών, η προβολή του αποτελέσματος με εύληπτο και απλό τρόπο, η δυνατότητα φωτογράφισης της χάρτινης απόδειξης σε συνέχεια αποτελέσματος με ενδείξεις παράβασης, η αποστολή της απόδειξης και προαιρετικά της γεωγραφικής θέσης του χρήστη στο σύστημα λήψης και διαχείρισης πληροφοριών της ΑΑΔΕ.

Το πρόστιμο

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν διαπιστώνεται η παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση κατά οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ), καθώς και η έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από ΦΗΜ ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές, αναστέλλεται η λειτουργία των επαγγελματικών εγκαταστάσεων από 2 έως 12 μήνες, ενώ επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Με τη νέα ρύθμιση επιβάλλεται αναλόγως το ποσό του προστίμου, χωρίς να εφαρμόζονται τα ανώτατα όρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.