Οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διαμήνυσαν σε μερικές από τις μεγαλύτερες οικογενειακές επιχειρήσεις της χώρας ότι σχεδιάζουν να καταργήσουν τα μονοπώλιά τους στην πώληση εισαγόμενων αγαθών, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Η κυβέρνηση έχει προτείνει νομοθεσία με την οποία επιχειρείται ο τερματισμός της αυτόματης ανανέωσης των συμφωνιών εμπορικής αντιπροσώπευσης. Βάσει αυτού του νομοσχεδίου, θα επιτρέπεται σε ξένες εταιρείες να εμπορεύονται τα δικά τους προϊόντα ή να αλλάζουν τον τοπικό τους αντιπρόσωπο μετά τη λήξη της σύμβασης, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι FT.

Ο επίμαχος νόμος αναμένεται να εγκριθεί από την κυβέρνηση των Εμιράτων, όπως ανέφεραν στους FT αξιωματούχοι που τήρησαν την ανωνυμία τους. Ωστόσο το χρονοδιάγραμμα παραμένει αβέβαιο, ενώ η κυβέρνηση των ΗΑΕ δεν προέβη σε σχετικό σχολιασμό.

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν υπό τον έλεγχό τους την πλειονότητα των εμπορικών δραστηριοτήτων στη χώρα του Κόλπου, κατέχοντας με τη μορφή του franchise από αλυσίδες σούπερ μάρκετ έως αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Μερικές από τις πιο γνωστές οικογενειακές επιχειρήσεις στο Ντουμπάι, που ανήκει στα ΗΑΕ, είναι η Majid Al Futtaim Holding, διαχειριστής των καταστημάτων Carrefour SA στη Μέση Ανατολή, και η Al Habtoor Group, η οποία κατέχει ξενοδοχεία, ακίνητα και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...