Στην πώληση του Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και ανευ Εξασφαλίσεων Δανείων Λιανικής Τραπεζικής προχώρησε η Alpha Bank προς την Hois Finance.

Έτσι, η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. ανακοινώνει ότι η 100% θυγατρική της, Alpha Bank Α.Ε., σύναψε δεσμευτική συμφωνία με την Hoist Finance AB (publ) αναφορικά με το Project Orbit για την πώληση Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και άνευ Εξασφαλίσεων Δανείων Λιανικής Τραπεζικής συνολικού οφειλόμενου υπολοίπου ύψους 2,1 δισ. ευρώ και συνολικής λογιστικής αξίας ύψους 1,3 δισ. ευρώ με ημερομηνία αναφοράς την 31.12.2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το τίμημα της Συναλλαγής έχει συμφωνηθεί στα 108 εκατ. ευρώ ή 7,4% περίπου του συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του α’ τριμήνου 2022.

Η υπογραφή του Project Orbit αποτελεί το τρίτο σημαντικό ορόσημο σύμφωνα με το σχέδιο της Τράπεζας για την μείωση των ΜΕΑ μέσα στο 2021, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των τιτλοποιήσεων Galaxy και Cosmos.

Η Συναλλαγή συμβάλλει στην εξυγίανση του ισολογισμού της Alpha Bank, μειώνοντας περαιτέρω τον Δείκτη ΜΕΑ κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες και ενισχύοντας τη συνολική μη οργανική μείωση του εν λόγω δείκτη που επιτεύχθηκε κατά το τελευταίο έτος σε περίπου 26 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις