Φορολογικές ελαφρύνσεις τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ υποσχέθηκε διά στόματος του υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ η νέα γερμανική κυβέρνηση σε ιδιώτες και εταιρείες.

«Θα ανακουφίσουμε τους πολίτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά σημαντικά περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Λίντνερ στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2022 συντάχθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Λίντνερ είπε ότι το σχέδιο της νέας κυβέρνησης συνασπισμού για το 2023 θα περιλαμβάνει ελαφρύνσεις που θα αφορούν τις εισφορές ασφάλισης συντάξεων και την άρση της προσαύξησης της τιμής του ρεύματος.

Ακόμη, ο Λίντνερ, σημείωσε ότι κάλεσε τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο να επανεξετάσουν τα σχέδια δαπανών των υπουργείων τους.

“Πρέπει να επιστρέψουμε στα υγιή δημόσια οικονομικά. Έχουμε ευθύνη απέναντι στη νεότερη γενιά”, είπε ο ίδιος.

Επεσήμανε, δε, ότι ένας τρόπος για να εξοικονομηθούν χρήματα θα ήταν η κατάργηση της κατασκευής ενός νέου κυβερνητικού τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο BER του Βερολίνου, που θα κοστίσει 50 εκατομμύρια ευρώ. Πρότεινε ότι ένα προσωρινό κτίριο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνιμα.

Ο υπουργός σχεδιάζει, επίσης, ένα φορολογικό νομοσχέδιο για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τη συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού. Σε αυτό θα συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα αντιστάθμισης των ζημιών το 2022 και το 2023 έναντι κερδών από τα προηγούμενα έτη.

Λόγω της πανδημίας, ο κυβερνών συνασπισμός υπό τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς συμφώνησε να χρησιμοποιήσει τη ρήτρα έκτακτης ανάγκης που προβλέπεται από το σύνταγμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2022 προκειμένου να αναστείλει τα όρια χρέους και να επιτρέψει νέο δανεισμό 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή