Μία ανάσα από τις 960 μονάδες βρέθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης κατάφερε και βρήκε τα πατήματα του ώστε να βελτιώσει την απόσταση ασφαλείας από το ψυχολογικό όριο των 950 μονάδων.

Έτσι, ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,63% στις 957,60 μονάδες, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να επιταχύνει προς το τέλος και να φτάνει τα 83 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Euroxx – Γιατί θα συνεχιστεί η ανάκαμψη των τραπεζών

Στήριξη από τη Wall Street

Με το θετικό άνοιγμα της Wall Street το ΧΑ έλαβε τα στηρίγματα που αναζητούσε ώστε να κάνει ένα ακόμη βήμα θωράκισης των 950 μονάδων, καθώς δεν ήταν λίγες οι κινήσεις που έδειξαν ότι βελτιώθηκαν οι διαθέσεις ρίσκου. Και μάλιστα αυτό συνέβη σε ένα περιβάλλον που είναι ναρκοθετημένο από τις διεθνείς αναταράξεις, τις οποίες σαφώς και δεν μπορούν να αγνοούν οι «παροικούντες» της Λ. Αθηνών.

Για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθούν οι 950 μονάδες, οι οποίες συντηρούν το ανοδικό σενάριο και αποτελούν και κρίσιμο παράγοντα προσέλκυσης νέων κεφαλαίων, κόντρα μάλιστα σε ένα δύσκολο διεθνές κλίμα το οποίο αποτυπώνει την αβεβαιότητα που φέρνει η προοπτική της μεγάλης αλλαγής της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών. Κάνεις άλλωστε δεν μπορεί να μην συνυπολογίσει στην πορεία της ελληνικής αγοράς το γεγονός ότι επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη συμπεριφορά στη Wall Street, κυρίως, καθότι ως ρηχό Χρηματιστήριο, δεν μπορεί εύκολα να αυτονομηθεί από το γενικότερο κλίμα.

Έτσι σε αυτό που συμφωνούν οι περισσότεροι αναλυτές είναι ότι η ελληνική αγορά θα πρέπει να αφομοιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τρέχοντα επίπεδα, ώστε μόλις οι συνθήκες, εντός και εκτός, το επιτρέψουν να μπορέσει να συνεχίσει την καλή πορεία που άρχισε το 2022. Άλλωστε είναι από τους λίγους δείκτες παγκοσμίως που είναι θετικοί τον Ιανουάριο, αν και ακόμη απομένουν αρκετές συνεδριάσεις μέχρι τη λήξη του μήνα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς και Alpha Bank ξεχώρισαν με το +3,22% και +3,19% που κατέγραψαν αντίστοιχα, ενώ θετικά λειτούργησαν και τα ισχυρά κέρδη των Ελλάκτωρ, Εθνική, Λάμδα, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΓΕΚ Τέρνα.

Αντιθέτως, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών