«Η ελληνογαλλική στρατηγική εταιρική σχέση συνδέει τις δύο χώρες στο στρατιωτικό πεδίο. Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων σε επίπεδο ΕΕ και ΝΑΤΟ, η συμφωνία στοχεύει στην ενίσχυση και μακροπρόθεσμη οργάνωση των στρατιωτικών αμυντικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας. Επιτρέπει την υλοποίηση της διμερούς ελληνογαλλικής στρατιωτικής συνεργασίας τόσο σε στρατηγικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο», αναφέρεται στη σχετική κοινή ανακοίνωση.

Ως εκ τούτου, η Γαλλία και η Ελλάδα συνεισφέρουν στην ευρωπαϊκή άμυνα και στην ευρω-ατλαντική ασφάλεια επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους υπέρ της ελεύθερης εναέριας και θαλάσσιας κυκλοφορίας, σεβόμενες το διεθνές δίκαιο.

Ο οδικός χάρτης που υπεγράφη σήμερα, 21 Ιανουαρίου 2022, στην Αθήνα συγκεκριμενοποιεί τη στρατιωτική πτυχή της στρατηγικής εταιρικής σχέσης. Θα επιτρέψει στις γαλλικές και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να ενισχύσουν την κοινή στρατηγική τους κουλτούρα και την επιχειρησιακή τους διαλειτουργικότητα σε πολλούς τομείς, προς το συμφέρον των δύο στρατών μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ελληνογαλλικός διάλογος ενισχύεται και η διμερής στρατιωτική συνεργασία επεκτείνεται.

«Η υπογραφή αυτού του εγγράφου υλοποιεί την ολοκλήρωση μιας κοινής διμερούς εργασίας αρκετών μηνών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα