Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο του 2021, τα οποία έφτασαν σε ύψος ρεκόρ με κύριο όπλο τις εξαιρετικές πωλήσεις της νέας σειράς συσκευών iPhone 13.

Παρά τη συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών, η αμερικανική εταιρεία κατόρθωσε να σημειώσει έσοδα ύψους 123,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2021. Σημειώνεται ότι πέρυσι, την αντίστοιχη χρονική περίοδο, τα έσοδα της Apple έφτασαν στα 111,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη ανήλθαν στα 34,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 6 δισεκατομμυρίων σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ενώ είναι και η πρώτη φορά που τα κέρδη τριμήνου ξεπερνούν τα 30 δισ. δολάρια.

Η σειρά iPhone 13 μαζί με το μοντέλο SE «έφεραν» στον τεχνολογικό κολοσσό έσοδα 71,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 65,6 δισ. πέρυσι.

Οι υπολογιστές Mac, με τους νέους επεξεργαστές που σχεδίασε η Apple, είχαν έσοδα 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια (από 8,7 δισ. δολ. πέρυσι). Ο τομέα των wearables, των οικιακών συσκευών και αξεσουάρ είχαν επίσης αύξηση εσόδων από τα 12,9 στα 14,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μόνη κατηγορία προϊόντων που δεν είχε αύξηση εσόδων ήταν αυτή των iPad που είχε έσοδα της τάξης των 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από 8,4 πέρυσι.

Σε ενημέρωση των αναλυτών μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, ξεκαθάρισε ότι αναμένει ελάφρυνση των περιορισμών εφοδιασμού κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2022 προσθέτοντας ότι η εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας «ανταποκρίνεται πολύ θετικά δεδομένων των ελλείψεων».

Στην ίδια ενημέρωση, ο οικονομικός διευθυντής της Apple, Λούκα Μαέστρι, είπε ότι τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα αποτελούν «ρεκόρ όλων των εποχών τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών» τονίζοντας ότι το εξαιρετικό αυτό τρίμηνο επιτεύχθηκε «παρά τις σημαντικές ελλείψεις υλικών», αναφερόμενος κυρίως στις ελλείψεις ημιαγωγών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή