Με ισχυρά κέρδη τελικά έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, ανατρέποντας για ακόμη μία φορά μέσα στην εβδομάδα την αρνητική έναρξη τους, καθώς οι εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις των προβλεπόμενων πια αλλαγών στη νομισματική πολιτική της Federal Reserve έχουν θολώσει το τοπίο, εξαιτίας των κινήσεων αναδιάρθρωσης των θέσεων μεγάλων χαρτοφυλακίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,65% στις 34.725 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,43% στις 4.431 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 3,13% στις 13.770 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Nasdaq ήταν αυτός που δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, αλλά σήμερα, με το άλμα του 3% που σημείωσε ανέτρεψε το μέχρι χτες εβδομαδιαίο -2%. Πάντως, οι αναλυτές εξηγούν ότι ο τεχνολογικός κλάδος είναι αυτός που πλήττεται περισσότερο από την προωθούμενη αύξηση του βασικού επιτοκίου από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς αυξάνεται και το προεξοφλητικό επιτόκιο των μελλοντικών ταμειακών ροών, επηρεάζοντας έτσι τα επίπεδα των αποτιμήσεων.

Ο S&P 500 επηρεάστηκε επίσης από τις αποφάσεις της Federal Reserve αυτήν την εβδομάδα, καθώς έκλεισε με κέρδη σχεδόν 0,8%, αλλά αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον είναι ότι ο δείκτης σημείωνε εύρος διακύμανσης ημερησίως που έφτασε έως και το 2,25%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bespoke Investment Group. Από την άλλη, ο Dow Jones κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, κλείνοντας με κέρδη 1,3%.

Τώρα, σε επίπεδο τίτλων σήμερα, οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο άνω του 5% αφού η εταιρεία ανέφερε καλύτερα του αναμενομένου έσοδα, ακόμη και εν μέσω προκλήσεων στον εφοδιασμό και των παρατεταμένων επιπτώσεων της πανδημίας. Η Apple ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις πωλήσεις σε κάθε κατηγορία προϊόντων εκτός από τα iPad.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Chevron υποχώρησαν περίπου 5%, καθώς δεν ικανοποίησε με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Στα μάκρο της ημέρας, το κόστος απασχόλησης στις ΗΠΑ αυξήθηκε με ισχυρό ρυθμό για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο στο τέλος του 2021, καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις ανταγωνίζονται μεταξύ τους για στελέχη εν μέσω περιορισμένης προσφοράς. Ειδικότερα, ο δείκτης για το κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 1% το δ’ τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Επίσης, ο δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό, ο δείκτης για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, αυξήθηκε κατά 5,8% το 2021. Για τον Δεκέμβριο μόνο το κόστος των αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 0,4%, σύμφωνα με τον δείκτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]