Το μπαράζ δηλώσεων από στελέχη της Federal Reserve, οι οποίοι επί της ουσίας διασκεδάζουν τις ανησυχίες των αγορών για επιθετική αύξηση των επιτ0κίων,  έπληξε το δολάριο, με αποτέλεσμα την ενίσχυση των τιμών αναφοράς του χαλκού.

Κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης της Τρίτης, τα συμβόλαια τρίμηνης παράδοσης του χαλκού στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου σημείωσε άνοδο 0,3% στα 9.530,50 δολάρια ο τόνος, μετά από πτώση 2,2% που κατέγραψε τον Ιανουάριο, δεχόμενος πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου αλλά και τις ανησυχίες για τις προοπτικές μιας πιο επιθετικής πολιτικής από τη Fed.

Ένα ισχυρό δολάριο καθιστά τα μέταλλα σε τιμές δολαρίου πιο ακριβά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, ενώ τα υψηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ θα μπορούσαν να περιορίσουν τη ρευστότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και να παρεμποδίσουν τις προοπτικές ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, πλήττοντας έτσι τη ζήτηση για μέταλλα.

Οι όγκοι συναλλαγών, ωστόσο, αναμένεται να παραμείνουν χαμηλοί, καθώς οι αγορές της Κίνας που καταναλώνουν βασικά μέταλλα παρέμειναν κλειστές για τις εβδομαδιαίες διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Η παραγωγή χαλκού της Χιλής έκλεισε το 2021 μειωμένη κατά 1,9% στους 5,68 εκατομμύρια τόνους, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, ενώ η παραγωγή στον κορυφαίο παραγωγό χαλκού στον κόσμο μειώθηκε κατά 0,6% τον τελευταίο μήνα του έτους στους 503.605 τόνους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές