Mε ώριμη συμπεριφορά και σοβαρότητα, το Χρηματιστήριο Αθηνών στάθηκε πέραν κάθε προσδοκίας στο ύψος των περιστάσεων, και διατηρήθηκε σε θετικό έδαφος, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 942,06 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,42%.

Ο ΓΔ έχει βρεθεί ανοδικός μετά την προ εβδομάδων διάσπαση της περιοχής των 930 μονάδων που μας ταλαιπώρησε για τουλάχιστον 44 εβδομάδες, με τον στόχο να στέκει ανοιχτός στις 1020-1040,
με κύρια στήριξη την περιοχή των 920-925.

Ο Δείκτης όχι μόνο έκλεισε θετικός αλλά και στα υψηλά ημέρας, μετά από μια συνεδρίαση που φαινομενικά δεν θα πήγαινε καλά, καθώς στο περισσότερο μέρος της ήταν σε βαθιά αρνητικά πρόσημα.

Πρωταγωνιστής σε αυτό το δύσκολο παζλ ήταν αφενός η μετοχή του ΟΠΑΠ, αφετέρου οι τραπεζικές μετοχές που επέδειξαν σοβαρή ανθεκτικότητα, κυρίως αυτές των Alpha, Eurobank και ΕΤΕ όπου βγήκαν διαθέσιμοι αγοραστές να απορροφήσουν τη μεγάλη, ομολογουμένως, προσφορά των 112 εκατ. ευρώ.

Το παραπάνω αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα ιδωμένο από τη σκοπιά της αρνητικής απόδοσης των χρηματιστηρίων διεθνώς, ώστε να είμαστε αυτή τη στιγμή το μόνο με τόσο υψηλά θετικά πρόσημα.
Γενικά, τα πρόσημα ηταν μικτά με 9 μετοχές της μεγάλης και 5 της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να κλείνουν ανοδικές.

Υπενθυμίζουμε ότι η μεταβλητή που δίνει υψηλό βαθμό διστακτικότητας στο ταμπλό είναι η συμπεριφορά στη Wall Street, κυρίως, και η πορεία στις τιμές του πετρελαίου (σε νέα υψηλά επταετίας), καθότι ως ρηχό Χρηματιστήριο, δεν μπορούμε εύκολα να αυτονομηθούμε από το γενικότερο κλίμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News