Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής όπλων Lockheed Martin Corp ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ακύρωσε το σχέδιό της να εξαγοράσει την εταιρεία κατασκευής πυραυλοκινητήρων Aerojet Rocketdyne Holdings έναντι 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Να σημειωθεί ότι πριν από έναν μήνα, η αρμόδια αμερικανική εποπτική αρχή US Federal Trade Commission ομόφωνα είχε αποφασίσει να κινήσει τη διαδικασία για να εμποδίσει την εξαγορά της εταιρείας πυραυλικών συστημάτων από την Lockheed, με το επιχείρημα ότι το deal θα σημάνει το τέλος της τελευταίας ανεξάρτητης εταιρείας του κλάδου.

Η συγχώνευση, η οποία ανακοινώθηκε αρχικά στα τέλη του 2020, προκάλεσε επικρίσεις καθώς θα έδινε στη Lockheed δεσπόζουσα θέση σε έναν κλάδο που αποτελεί ζωτικό κομμάτι της αμερικανικής πυραυλικής βιομηχανίας.

«Η σχεδιαζόμενη εξαγορά της Aerojet Rocketdyne θα είχε ωφελήσει ολόκληρη τη βιομηχανία μέσω μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας, ταχύτητας και σημαντικών μειώσεων κόστους για την κυβέρνηση των ΗΠΑ», απάντησε από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Lockheed Martin, Τζέιμς Τάικλετ. «Ωστόσο, αποφασίσαμε ότι υπό το φως των ενεργειών της FTC, ο τερματισμός της συναλλαγής είναι προς το συμφέρον των μετόχων μας.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή