Ριπές ανέμων ισχύος 145 χιλιομέτρων την ώρα αναμένονται αύριο στη Βρετανία, σύμφωνα με μια σπάνια κόκκινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσίας της χώρας.

Η Ένωση Ενεργειακών Δικτύων συμβουλεύει τους πολίτες να προετοιμαστούν για πιθανά μπλακάουτ, φροντίζοντας να έχουν φορτίσει τα κινητά τους τηλέφωνα και να έχουν διαθέσιμα μέσα φωτισμού που δεν χρειάζονται ρεύμα, όπως κεριά κ.λπ.

«Η καταιγίδα Eunice θα συνοδεύεται από καταστροφικές ριπές σε μια από τις πιο επικίνδυνες καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νότια και κεντρικά μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου για μερικά χρόνια», δήλωσε ο Φρανκ Σάντερς, επικεφαλής μετεωρολόγος στην εθνική υπηρεσία. Θα είναι η δεύτερη σοβαρή καταιγίδα που θα σαρώσει την Ευρώπη σε τρεις ημέρες.

Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για αύριο Παρασκευή μειώθηκαν καθώς οι ισχυροί άνεμοι δίνουν μια ανάσα στην ενεργειακή κρίση που δημιουργεί το αυξανόμενο κόστος του φυσικού αερίου. Ο θυελλώδης καιρός ωθεί την παραγωγή ενέργειας από ανεμογεννήτριες στο Ηνωμένο Βασίλειο κοντά στα επίπεδα ρεκόρ των 19,6 GWatt, αναφέρει η εταιρεία κοινής ωφέλειας Drax Plc.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Βρετανία σημείωσε νέο ρεκόρ στην ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγει από ανεμογεννήτριες, μετά και το πέρασμα της καταιγίδας Malik, σύμφωνα με ανακοίνωση του διαχειριστή δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Το απόγευμα του Σαββάτου υπήρχαν στο σύσημα 19.623 MW, ή 19,6 GW ενέργειας που είχε παραχθεί από αιολικά πάρκα, σύμφωνα με τον National Grid ESO

Οι έντονες ανεμοθύελλες είναι πιθανό να γίνουν πιο συχνές στη Βόρεια Ευρώπη καθώς οι παγκόσμιες θερμοκρασίες αυξάνονται, σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Οι πολύ ισχυρές καταιγίδες θα κάνουν δύσκολη την αποκατάσταση των ζημιών και είναι πιθανόν να προκαλέσουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και καθυστερήσεις στα ταξίδια, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Όσο για το μητροπολιτικό Λονδίνο, το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσει τους πιο ισχυρούς ανέμους την Παρασκευή το απόγευμα με ριπές που πλησιάζουν τα 80 μίλια την ώρα.

Οι σιδηροδρομικές εταιρείες σε όλη τη Βρετανία προειδοποίησαν για διακοπές των δρομολογίων για την Παρασκευή.

Οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν να οδηγήσουν και να παραμείνουν στο σπίτι εάν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη να μετακινηθούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green