Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia, με σημαία Ιταλίας, το οποίο -ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι- άρπαξε φωτιά βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσσας.

Σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη έχουν αποβιβαστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 278 επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου. Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Στο πλοίο, στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου, 288 επιβάτες, 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Γιγαντιαία επιχείρηση

Η εντολή εκκένωσης του φλεγόμενου πλοίου δόθηκε άμεσα και ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, με την επιχείρηση να είναι γιγαντιαία. Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα ναυαγοσωστικό, ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, δύο παραπλέοντα, δύο ιδιωτικά σκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Το πλοίο έχει παραδοθεί στις φλόγες από άκρη σε άκρη, ενώ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχει ένας ελαφρά τραυματίας ο οποίος μεταφέρεται στην Κέρκυρα ούτως ώστε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Ο Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Ναυτιλίας, επεσήμανε στην ΕΡΤ πως στην επιχείρηση συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, και ένα ελικόπτερο αλλά και πλοίο από την Ιταλία.

Ερωτώμενος για το εάν έχει εκκενωθεί το πλοίο, επεσήμανε πως γίνεται καταμέτρηση των διασωθέντων για να επιβεβαιωθεί ότι έχουν κατέβει όλοι. Κατά πάσα πιθανότητα, όπως είπε, θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Πρώτη προτεραιότητα, όπως είπε, είναι η ασφάλεια των επιβαινόντων.

«Όλοι οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα με πλοία που σπεύδουν από τον νησί στο σημείο» ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η κρατική τηλεόραση, το πλοίο μετέφερε, κυρίως, επαγγελματίες με τα φορτηγά τους. Παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια της φωτιάς, ενώ κατά την ίδια πηγή στο παρελθόν είχαν καταγραφεί και άλλα περιστατικά στο εν λόγω πλοίο.

Πηγή φωτο kerkyranews.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους